Kad već toliko hvalim lisnato tijesto evo još jednog mog favorite za brze slane ili slatke zalogaje. Tijesto za savijače vrlo dobro podnosi zamrzavanje, prije upotrebe ostavite ga u hladnjaku da se postepeno otopi. Iako najčešće radim slatke savijače s jabukama, volim ga i u slanoj verziji.
Ove savijače često radim, volim napraviti više da mi ostane za uzeti na posao.
Nadjev ovisi o stanju u vašem hladnjaku, blitva, špinat, tikvice a danas je to kod mene poriluk.
sastojci za 4 rolice
4 lista za savijače
250 gr svježeg sira
sol i papar po ukusu,
jedan veliki poriluk
2 žlice maslinovog ulja
100 ml jogurta
1 jaje
sezam za posipanje
Poriluk dobro operite, narežite na kolutove i ocijedite. Na tavi zagrijte ulje pa dinstajte poriluk da omekša, dodajte sol i papar. U zdjeli izmješajte jaje i jogurt, posolite. Kad se poriluk ohladi dodajte mu sir i 2/3 smjese s jajem.
Odmotajte listove tijesta, ako su suhi kratko ih zamotajte u vlažnu krpu da omekšaju.
Svaku koru premažite smjesom s jajom i jogutom pa rasporedite najdev i zamotajte, krajeve pritisnite unutra, premažite smjesom s jajom i pospite sezamom.
Ponovite dok sve ne potrošite.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 185 stupnjeva s ventilatorom oko 25 minuta.
-Ukoliko želite koristiti špinat ili blitvu, sitno ih nasjeckajte pa dodajte sirove.
Nema komentara:
Objavi komentar