za tortu je potrebno
4-5 domaćih mandarina/klementina (zamrznute)
4 jaja
100 gr smeđeg šećera
80 gr tamne čokolade
50 gr maslaca
120 gr mljevenih pečenih lješnjaka
....
čokoladna glazura
70 gr tamne čokolade
40 gr maslaca
1
žlica meda
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom a bjelanjake u čvrsti snijeg.
Otopite na pari čokoladu i maslac pa pustite da se ohladi..
U blenderu zamrznute klementine sameljite u prah, pa dodajte u smjesu sa žumanjcima. Sad dodajte mljevene lješnjake i na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu ulijte u kalup (18-20cm) ili poduplajte dozu za veći kalup. Pecite na 175 sutpnjeva 40minuta.
Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite.
žlica meda
Žumanjke pjenasto umutite sa šećerom a bjelanjake u čvrsti snijeg.
Otopite na pari čokoladu i maslac pa pustite da se ohladi..
U blenderu zamrznute klementine sameljite u prah, pa dodajte u smjesu sa žumanjcima. Sad dodajte mljevene lješnjake i na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu ulijte u kalup (18-20cm) ili poduplajte dozu za veći kalup. Pecite na 175 sutpnjeva 40minuta.
Ohlađeni kolač prelijte čokoladnom glazurom i ukrasite.
Nema komentara:
Objavi komentar