nedjelja, 22. ožujka 2020.

Madeleines

 Dugo su me vremena intrigirali ovi francuski kolačići, kad sam se napokon dočepala kalupa krenulo je isprobavanje prvo osnovnog recepta a onda sa dodacima,
Ovdje je bazni recept   kolačiće možete samo posuti šećerom u prahu ili uroniti u čokoladnu glazuru.



3 jaja
100 gr šećera
korica i sok jednog bio limuna
1 žlica meda
100 gr maslaca
100 gr brašna
pola žličice praška za pecivo

 Jaja umutiti pjenasto sa  šećerom, dodajte med, koricu limuna ili vaniliju.
Otopite na pari maslac.
U smjesu s jajima dodajte kroz sito brašno  i pola žličice praška za pecivo. 
Na kraju dodajte  otopljeni maslac pa smjesu stavite u hladnjak na nekoliko sati, najmanje dva.
Žlicom vadite hrpice hladnog tijesta i stavljajte na sredinu kalupa za madeleine, tako ćete dobiti karakterističan trbuščić.
Pecite prvo na 220° 3 minute pa onda na 200° još 7 minuta.
Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu



za varijantu sa limunom i makom, oduzmite dio brašna (20gr) i zamijenite ga mljevenim makom



Nema komentara:

Objavi komentar