Ovdje je bazni recept kolačiće možete samo posuti šećerom u prahu ili uroniti u čokoladnu glazuru.
3 jaja
100 gr šećera
korica i sok jednog bio limuna
1 žlica meda
100 gr maslaca
100 gr brašna
pola žličice praška za pecivo
Jaja umutiti pjenasto sa šećerom, dodajte med, koricu limuna ili vaniliju.
Otopite na pari maslac.
U smjesu s jajima dodajte kroz sito brašno i pola žličice praška za pecivo.
Na kraju dodajte otopljeni maslac pa smjesu stavite u hladnjak na nekoliko sati, najmanje dva.
Žlicom vadite hrpice hladnog tijesta i stavljajte na sredinu kalupa za madeleine, tako ćete dobiti karakterističan trbuščić.
Pecite prvo na 220° 3 minute pa onda na 200° još 7 minuta.
Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu
za varijantu sa limunom i makom, oduzmite dio brašna (20gr) i zamijenite ga mljevenim makom
Nema komentara:
Objavi komentar