Tart je savršen za ove prve proljetne dane a ljeti ga možete napraviti s breskvama ili marelicama.
Sastojci za podlogu
200 gr Petit Beurre keksa
120 gr otopljenog maslaca
Sastojci za panna cotta kremu
120 ml mlijeka
120 ml slatkog vrhnja
2 žlice meda
korica limuna
1 mahuna vanilije
4 lista želatine
200 gr grčkog jogurta
neslane pistacije i bobičasto voće za dekoraciju
Kekse samljeti u sitni prah, dodati otopljeni maslac pa utisnuti u kalup.
Peći na 180 stupnjeva 15 minuta.
Želatinu namočite u vodi.
U lončiću zagrijati mlijeko i slatko vrhnje, dodati med, koricu limuna i vaniliju.
Kad zavrije maknuti s vatre i dodati omekšanu želatinu. Ohladiti.
U ohlađeno dodati jogurt pa sve dobro izmiješati, uliti u koru od keksa dekorirati voćem i sjeckanim pistacijama ili listićima badema pa dobro ohladiti prije posluživanja.
Nema komentara:
Objavi komentar