Ja nisam od onih koji jedu juhu svaki dan. Ustvari kad bolje promislim klasična mesna juha i nije moj favorit. Ja volim bogate, povrtne, guste juhe. I njih vrlo često pripremam a nerijetko zamijene "pravi" obrok.
Već sam ranije objavila recepte za baršunastu juhu od tikvica, gustu juhu od muškatne tikve i juha od pečenog koromača i lososa. Ovog puta donosim recept za juhu od karfiola, društvo joj prave slani keksići, krekeri.
sastojci
500 ml povrtnog temeljca
500 gr karfiola
2 kumpira
lovor
30 gr maslaca
1 mali luk
2 češnja češnjaka
2 dcl mlijeka
sol, papar
Povrće oprati i oguliti , kumpire i luk izrezati na kockice a karfiol iskidati na cvjetiće. U loncu otopiti maslac pa na njega dodati luk i češnjak i lovorov list. Kad se luk omekša dodati kumpire i karfiole i zaliti temeljcem. Kuhati dok povrće ne omekša. Uz pomoć štapnog miksera ispasirati povrće pa dodati mlijeko i sol i papar. još kratko prokuhati.Ako želite bogatiji okus možete dodati komadiće hrskave pečene pancete. I servirati uz slane kekse po Miminom receptu.