sastojci
4 veća kuhana krumpira u ljusci
200 gr pilećeg filea
1 glavica luka
200 gr kukuruza iz konzerve
200 gr crvenog graha iz konzerve
200 gr Abc krem sira
1 manja crvena paprika
začini po želji(sol, papar, kajenska paprika..)
začini po želji(sol, papar, kajenska paprika..)
+čili umak
Krumpire skuhati u ljusci i ohladiti. Pripazite da su približno jednake veličine.
Pripremite nadjev, na luku popržiti piletinu na kockice, pa dodati narezanu papriku, kukuruz i grah. dodajte i izdubljeni krumpir. Začiniti po ukusu. Pred kraj umješajte ABC sir.
Ohlađene krumpire napunite smjesom i zapeči u pećnici na 200 stupnjeva 15-20 minuta da dobijete lijepu koricu. Ako želite možete ih dodatno posuti ribanim sirom. Ovo jelo možete pripremiti ranije pa samo ubaciti u pećnic ukad gosti već stignu ;)
Ovaj recept kreiran je u suradnji s Beljem, jer je njihov ABC sir nezamjenjiv u mojoj kuhinji.
Ovaj recept kreiran je u suradnji s Beljem, jer je njihov ABC sir nezamjenjiv u mojoj kuhinji.
Ovo je zaista dobra fora. U meksičku moraš obavezno da daš začin kumin (nije isto kao kumina), jer onda ima onaj pravi meksički okus.
OdgovoriIzbrišija nisam ljubitelj jakih okusa al svatko može dodati ono što voli
IzbrišiZanimljivo izgleda, kad bolje razmislim rijetko se viđa punjeni krumpir, obično se u toj ulozi nađu paprike ili tikvice.
OdgovoriIzbrišitako je, ovo je mala promjena a krumpir se odlično snašao u toj ulozi
OdgovoriIzbriši