srijeda, 7. siječnja 2015.

Heljdini keksići s čoko kapljicama, gluten free


nikad dovoljno keksa, čak ni  nakon blagdana zar ne? Ovo su keksi s čoko kapljicama, definitivno zdraviji, s heljdinim brašno što ih čini gluten free. Kao i kod "običnih" chocolate chip cookiesa potrebno je da je tijesto hladno prije pečenja kako bi zadržali svoj oblik. I to je sva mudrost. Uz kavu ili čaj, omiljeni su nam u zimskim mjesecima.



sastojci za kekse (10tak komada)

1 1/4 šalica heljdinog brašna
mrva himalajske soli
1/2 žličice praška za pecivo
mrva cimeta
mahuna vanilije
1 jaje
1/2 šalice kokosovog ulja ili maslaca
1/3 šalice tamnog šećera
3 velike žlice meda
1/2 šalice čokoladnih kapljica



U zdjelici izraditi ulje s šećerom, pa dodati cimet, sol i vaniliju. umješati med i razmućeno jaje pa postepeno dodati brašno i prašak za pecivo.  na kraju umješati čokoladne kapljice ili grubo sjeckanu čokoladu. Smjesu umotati u prijanjajuću foliju i  staviti na hlađenja, najbolje preko noći.  Rukom oblikovati kuglice od ohlađene smjese,  i slagati ih na lim obložen papirom za pečenje. Ovo je potrebno napraviti u što kraćem roku da bi smjesa ostala hladna i da zadrži oblik tokom pečenja.
Peći u zagrijanoj pećnici 15tak minuta na 180 stupnjeva.

Broj komentara: 10:

  1. Krasno izgledaju, sigurna sam i da su fini. Obožavam okus hajdenog brašna.

    OdgovoriIzbriši
  2. Divne fotke i divni keksići! Nisam nikad jela keksiće s heljdinim brašnom, ali sam probala kiflice i bile su mi super

    OdgovoriIzbriši
  3. Heljda je kraljica piškota in kruha. Super fotke! Imaju neobičan ali zaista super ton svijetla.

    OdgovoriIzbriši
  4. Keksići su krasni, sa heljdinim brašnom su sigurno odlični, meni se sviđa cijela kombinacija, još šalica finog čaja i uživanje je potpuno !

    OdgovoriIzbriši