četvrtak, 28. travnja 2016.

Granola košarice

Ovo nije nikakav novi recept već samo nova prezentacija starog, dobro nam poznatog doručka. Riječ je granoli.  Recept za domaću granolu pronaći ćete ovdje. Razlikuju se u sitnim detaljima i načinu prezentacije.
Košarice ispecite uvečer i ujutro iznenadite svoje najmilije. U košaricam poslužite  grčki jogurt i svježe voće, sladoled ili tučeno slatko vrhnje, voćnu salatu.



1 šalica zobenih pahuljica
1/3 šalice kokosovog brašna
2 žlice chia sjemenki
2 žlice sušenih ribizli/brusnica/grožđica
2 žlice kokosovog ulja
2 žlice meda
prstohvat soli
žličica cimeta

Zagrijati kokosovo ulje i med da se otopi, dodati sol i cimet.   Smjesu preliti preko suhih sastojaka i promiješati. Ostaviti da se ohladi, najbolje pola sata u hladnjaku. 
Za pečenje trebate kalupe za muffine, ako koristite mini kalupe dobiti ćete mini košarice. 
Kalupe premazati kokosovim uljem  pa raspodjeliti smjesu. Uz pomoć manje čaše utisnuti smjesu tako da dobijete oblik košarice, odnosno dno i rubove.
Peći na 180 stupnjeva 20 tak minuta. Pazite da rubovi ne potamne jer samo  pečenje ovisi o debljini  košarice. Ostavite da se ohladi pa ih pažljivo izvadite iz kalupa.

4 komentara:

  1. Tamara ti mene uvijek me oduševiš idejama! Uspjela si od obične granole napraviti nešto ovako zanimljivo i efektno! Kapa dolje! A fotke su divne, kao i uvijek! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ovo je zaista super ideja i malo je reći da prelepo izgleda!

    OdgovoriIzbriši