ponedjeljak, 20. lipnja 2016.

Torta od avokada i limete, raw food

Napokon sam skupila mrvu vremena da natipkam ovaj recept. Ako ste već  probali neku sirovu slasticu sigurno će vas zainteresirati  recept. Ovo je mini tortica  i dovoljna je za 4-6 osoba, vrlo jednostavne i brze pripreme. Recept stiže u pravo vriejem jer osvježava bolje od sladoleda.



sastojci za podlogu

1 šalica badema
5 datulja
2 žlice kokos ulja
korica limuna

sastojci za kremu 

1 zreli avokado
1 šalica namočenih indijskih orašćića
vanilija
 1/4 šalice otopljenog kokos ulja
korica i sok dvije limete
3 žlice sirupa agave






Sastojke za podlogu stavite u kuhinjski robot ili blender i pulsirajte dok ne dobijete strukturu ljepljivih mrvica. Istresite smjesu u kalup (10cm) obložen papirom za pečenje te je dobro rukom utisnite. Možete odvojiti dio smjese za podlogu i od toga napraviti kuglice koje ćete koristiti za dekoraciju.
Smjesu za kremu miksajte u blenderu, prvo polako, a onda povećajte brzinu, dok ne dobijete glatku kremu. Rasporedite kremu po podlozi i ukrasite kriškama limete i čipsom od kokosa. Tortu stavite preko noći u zamrzivač a sat dva prije posluživanja prebacite u hladnjak.







4 komentara:

  1. Ovo je na foru torte od avokada od Nade Rocco.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako je, ja sam preradila po svom ukusu

      Izbriši
  2. Odlično izgleda. Gdje si kupila tako mali kalup (10cm)? I jesi uspjela nabaviti neprskane limete ili si ih dobro isprala pa onda koristila koricu?

    OdgovoriIzbriši