subota, 22. travnja 2017.

Panna cotta od grčkog jogurta sa kompotom od jagoda i rabarbare







za kompot
250 gr jagoda
200 grama rabarbare
200 ml vode
3 žlice svijetlog meda
1 mahuna vanilije
sok jednog limuna

za panna cottu
250 ml slatkog vrhnja
200 ml grčkog jogurta
1 vrećica želatine
3 žlice šećera

priprema
želatinu pripremiti po uputama na pakiranju.
U lončiću zagrijati slatko vrhnje i šećer, pazeći da ne zavrije.
dodati želatinu i mješati dok se želatina ne otopi. Ohladite pa dodajte jogurt i sve izmješajte.
Kremu ulijte u zdjelice za posluživanje.

za pripremu kompota potrebno je očistiti jagode i rabarbaru pa odrezati na komade.
U lončić staviti  vodu i med, limunov sok i otvorenu mahunu vanilije. Dodajte prvo rabarbaru pa na laganoj vatri kuhajte dok ne omekša. Tad dodajte i jagode pa kuhajte samo par minuta.
Kompot ohladite  i poslužite uz panna cottu.

Nema komentara:

Objavi komentar