četvrtak, 29. lipnja 2017.

Dvobojna ledena torta

Ja sam totalno u skladu s vremenom i temperaturama, iz krajnosti u krajnost. Tako i ja, sa hamburgera na sirove ledene torte.... već sam vam ponudila nekoliko raznih recepata na blogu a ovo je još jedna jednostavna verzija. Na +30 nitko ne može odoljeti ovim ledenim tortama.
Jeste li već isprobali ledene sirove torte?


za podlogu

1 šalica kokos pahuljica
7-10 suhih datulja
1 šalicazobenih pahuljica
2 žlice kakao praha
3 žlice kokos ulja

 za kremu

100 gr namočenih indijskih orašćića
1 smrznuta zrela banana
200 gr maslaca (krema) od kokosa
1 žličica vanilije
4 žlice kakao praha
4 žlice sirupa od datulja
....
za dekoraciju koristite 
kokos čips
kakao zrna
čokoladnu glazuru



 Kao i inače priprema je jednostavna.Sastojke za podlogu propulsirajte u multipraktiku, dodajte par žlica vode ako je potrebno. Kad dobijete ljepljive mrvice utisnite ih u kalup 18cm obložen prijanjajućom folijom.

Za kremu sameljite indijske orašćice i kokos kremu, dodajte smrznutu bananu i vaniliju i zasladite sirupom od datulja. Blendajte do glatke teksture pa odvojite polovicu smjese  a u drugu polovicu dodajte kakao prah i opet blendajte dok se ne poveže. 
Obje kreme naizmjence žlicom stavljate na podlogu. tortu poravnajte pa stavite u zamarzivač preko noći. Prije serviranja tortu "spustite" u hladnjak i dekorirajte po želji.
  


3 komentara:

  1. Divno izgleda. a sada je vrijeme hamburgera i ledenih slasz+tica kaj ne?

    OdgovoriIzbriši
  2. sto je to maslac krema od kokosa??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo ovo, kao pire od kokosa http://www.svetahrana.eu/shop/category/kokosov-maslac-5

      Izbriši