subota, 14. svibnja 2011.

krema od griza s jagodama

Jedva sam čekala da se jagode zacrvene,ma jedva sam čekala proljeće...
i baš je brzo stiglo, i jagode su brzo postale one prave, crvene, sočne,mirisne....
Takav je i ovaj recept, brz, sočan..


sastojci
0,5l mlijeka
80 gr griza
mrva soli,mrva šećera
2,5 dcl vrhnja za šlag

i 500gr jagoda

Zakuhati mlijeko, dodati griz i miješati pjenjačom dok se ne zgusne.
Pustiti da se ohladi, povremeno promiješati da se ne napravi korica.

Umutiti vrhnje za šlag i sjediniti s grizom.Jagode nasjeckati, po želji posuti šećerom,
u zdjelice slagati red kreme, red jagoda...dok se ne potroše svi sastojci.
Može se kombinirati i s drugim voćem, npr. zrelim, sočnim breskvama.

3 komentara:

  1. Blogu želim uspjeh, a tebi što više finih recepata koje ćeš podijeliti s nama.

    Prezentacija kreme je odlična!

    OdgovoriIzbriši
  2. Obožavam deserte u čaši, krema izgleda odlično! Sad bih najradije skoknula u kuhinju da spremim ovu poslasticu, ali kasno je, tako da to ostavljam za sutra :)

    OdgovoriIzbriši