U vrtu imamo i jednu malu krušku, obično je puna krušaka i onda kad kruške narastu i otežaju počnu padati s stabla. Ovog puta preduhitri smo ih i skupili u drvene kutije i spremili na hladno i mračno mjesto. Dio njih završio je u ovim mini tartovima. Naravno, za ovo potrebno je upaliti pećnicu ali neće vam biti žao. Na kraju posta čeka vas darivanje.
za košarice je potrebno(6 komada)
100 gr glatkog pšeničnog brašno
30 gr rižinog brašna
30 gr rižinog brašna
25 gr mljevenih lješnjaka
100 gr maslaca
1 jaje
70 gr šećer
sol
........
za nadjev
2 žlice rižinog brašna
1 jaje
1 dcl mlijeka
2 žlice kakao praha
2 žlice meda
2 žlice meda
vanilija
pistacije
3 zrele kruške
U posudi izmješati pšenično i rižino brašno, dodati mljevene lješnjake, šećer i sol. Jaje lagano umutiti pa dodati u suhe sastojke i na kraju dodati omekšali maslac. Tijesto zamotati u prijanjajuću foliju i staviti u hladnjak na najmanje sat vremena. Pripremiti 6 mini kalupa za pite ili jedan kalup s odvojivim dnom.
Razvaljati tijesto i rasporediti ga po kalupima. Tijesto izbockati vilicom. Kruške očistiti od srži i razrezati na osmine. Za nadjev lagano umutiti jaje s mlijekom pa dodati preostale sastojke.U kalup uliti smjesu, pazite da ne dođe do vrha jer treba ostavit prostora za kruške i grubo sjeckane nesojene pistacije(slobodno ih možete zamjeniti lješnjacima).Preko nadjeva složiti komade kruške, ako želite možete oguliti kožu. Peći u zagrijanoj pećnici 20tak minuta na 180 stupnjeva.
U sklopu ovog posta odlučila sam vas darovati, sve što je potrebno je
- biti sljedbenik (ako to već niste)
- na Ave dulcis facebook profilu ostavite komentar (ako i to već niste) jer ćete tamo vidjeti nagradu!
-Igra traje do 31.kolovoza kad ću objaviti pobjednika kojeg će Random.org izabrati! Sretno!
Tartiće volim,ova varijanta mi se jako,jako sviđa,jer su sastojci koje stvarno obožavam:)..slike su prekrasne!
OdgovoriIzbrišihvala ti!!
Izbrišinadam se da si i na fejsu ostavila komentar za sudjelovanje u darivanju!!
Lijepi sastojci, sva sreća pa su i kruške pečene, tako su mi puno finije :) Inače mi je baš super ta kakao - kruška kombinacija, a i lijepo izgleda zbog tih smeđe - bež boja :)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiPored svega,meni se dopada i dodatak rizinog brasna u tijesto,jer rizino brasno je jako ostro i daje finu prhkost tijestu..divan tart !!!!!
OdgovoriIzbrišiupravo tako!
IzbrišiObožavam kruške i sve s njima. Vidim da često koristiš u receptima rižino brašno pa sam znatiželjna kakav se efekt postiže. Tartići su prekrasni i super je dodatak pistacija.
OdgovoriIzbrišihvala ti, u prhkim tjestima mi daje hrskavost a u kremama djeluje kao škrobno brašno
Izbrišiodlicni su ti ovi tartovi! nikako da se namjerim da napravim nesto sa kruskama dok su u toku...
OdgovoriIzbrišihvala, svakako preporučam da isprobaš kruške u jednoj drugoj varijanti
IzbrišiPreslatki tart i još slađe darivanje :)
OdgovoriIzbrišiDeserti sa kruskama su mi medju omiljenim.
OdgovoriIzbrišiTvoj tart izgleda fenomenalno!
hvala
IzbrišiNedavno sam i sama radila nešto jako slično tako da znam kakvog je ovo okusa..volim tu kombinaciju kruška/čokolada!
OdgovoriIzbrišii ja volim kruške i čokoladu!
IzbrišiVeć danima gledam ove mini tartove... predivni su, jako dekorativni a verujem i jako ukusni ;)
OdgovoriIzbrišiSviđa mi se kombinacija s kruškama u ovoj tvojoj varijanti :)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiPrekrasna pita :). I boje su tako divne...
OdgovoriIzbrišiTartovi, tartići, ma sve u tom fazonu obožavam. I slano i slatko:)
OdgovoriIzbrišiBaš sam nedavno pravila sa šljivom i breskvom. Mislim da je sa kruškom i ovim kako nadevom jako dobro. A i kora ima jako interesantne sastojke! MMmm
Tartovi su ti krasni, a pistaciji daju ukrasnu notu :)
OdgovoriIzbrišiKrasni tartići :) jako volim takve stvari i često ih pravim. Rižino brašno još nisam koristila.
OdgovoriIzbrišiSuper izgledaju ovi mini tartiči ... volim kombinaciju krušaka i čokolade ... mnjami
OdgovoriIzbrišiUna variante exquisita y muy hermosa,decoración estupenda,abrazos y abrazos.
OdgovoriIzbrišiDivni tartići, a kombinacija satojaka prekrasna!!!
OdgovoriIzbrišiUps, naravno mislim kombinacija sastojaka :)
OdgovoriIzbriši