petak, 2. listopada 2015.

Foccacia by Jamie Oliver

Često radim foccaciu, obavezna je na našem stolu uz masline, slane inćune i vino. A Jamie... I njega volim, i volim isprobati njegove recepte. A miris domaćeg kruha u ovom slučaju foccacie, ništa ne može zamijeniti.



sastojci

400gr glatkog brašna
100 gr oštrog brašna
1 i 1/2 žličica soli
3 žlice maslinovog ulja
1 vrećica suhog kvasca
150 ml mlake vode

pomidori
bosiljak 
krupna sol


U posudu prosijati brašna, dodati kvasac razmućen u mlakoj vodi, sol i ulje. Umjesiti tijesto i ostaviti pokriveno prijanjajućom folijom da se diže.  Pripremljeni pleh za pečenje lagano namazati uljem i posuti palentom, Tijesto razvući prstima pa prebaciti u pleh. Pomidore odrežite na polovice ili četvrtine ovisno o veličini, svaki komad umotajte u list bosiljka pa utisnite u foccaciu. Ostavite još 30 minuta da se diže. Pospite krupnom soli i pecite na 180-200, 20tak minuta




3 komentara: