utorak, 21. ožujka 2017.

Mrvičasti kolač sa bobičastim voćem, gluten free, vegan

Moja ostava  već  dulje obiluje zdravim namirnicama, poneke koristim svakodnevno dok se sa nekima malo rijeđe "viđam". Ako sve ove sastojke imate kod kuće ovaj kolač ćete složiti ko od šale, za one koji nemaju a trebaju kupiti sastojke gledajte to kao investiciju u svoje zdravlje, nećete potrošiti sve sastojke i moći ćete ih još puno puta koristiti i spremat iovako divne kolačiće.
Ovaj kolač okusom i nema puno razlike od sličnih koji su napravljeni od bijelog brašna, šećera i maslaca ali ako ste probali neke kolače sa zdravijim sastojcima sigurna sam da ste uvidjeli razliku.
Ajmo na recept


za prhku podlogu potrebno je

1 šalica zobenih pahuljica
3/4 šalice rižinog brašna
prstohvat himalajske soli
2 žlice sirupa od datulja ili kokosa(možete koristiti i javorov sirup)
1/2 šalice badema ili oraha
1 žličica praška za pecivo
1/2 šalice kokosovog ulja

za nadjev

250 gr smrznutog bobičastog voća
3 žlice kokosovog šećera
1 žlica rižinog brašna
1 mala žličica cimeta

za hrskavi posip

1/2 šalice zobenih pahuljica
1/4 šalice badema
prstohvat soli
3 velike žlice kokosovog šećera
4 žlice kokosovog ulja




Sve sastojke za podlogu stavite u kuhinjski robot  i pulsirajte dok ne dobijete ljepljivu, mrvičastu smjesu.
Pravokutni kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa utisnite smjesu i poravnajte. Podlogu pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.

Za to vrijeme pripremite nadjev i posip. Za nadjev promješajte voće sa šećerom i brašnom i začinite cimetom.
Za posip sve sastojke stavite opet u kuhinjski robot i propulsirajte.
Kolač izvadite iz pećnite pa po njemu rasporedite voće i lagano ga utisnite a preko voća razmrvite posip i stavite ponovo na pečenje dodatnih 25 minuta. Kolač dobro ohladite i poslužite.




1 komentar:

  1. Kolač izgleda prekrasno! Čak mislim da i imam sve sastojke kod kuće! Nadam se da neću biti lijena za vikend pa da ćemo i isprobati! ;)

    OdgovoriIzbriši