srijeda, 17. svibnja 2017.

Sok za vitalnost

Sokovi i smoothiji se kod mene svakodnevno izmjenjuju. Najčešće kombiniram sezonske namirnice  po nekom svom guštu. Izvor dobrih recepata je knjiga o Alkalnoj prehrani koju mi je ustupila Školska knjiga.  Uz 75 recepata za sokove i smoothije, ljekovitih čajeva,  krepkih sokova i energetskih napitaka u knjizi ćete pronaći i plan prehrane za 7 dnevnu alkalnu kuru čišćenja.
 Jeste li već čuli za alkalnu kuru?



"Cikla čisti krv i oslobođa organizam od toksina, ako je svježe to osobito vrijedi za lišće.
Vitamin C u naranči daje nam antioksidanse, a đumbir će potaknuti probavni sustav. U jesen đumbir možete zamjeniti hrenom. Ako imate orahovo ulja stavite malo jer se osobito dobro slaže sa ciklom."


sok za vitalnost

1 naranča
1 cikla i 3 lista cikle
2 cm đimbira
1 žličica orahova, badeomova ili maslinova ulja

Naranču ogulite i razdjelite na kriške. Ciklu ogulite i narežite na polumjesece.
Pripremite sok u sokovniku pa dodajte i đumbir u sokovnik. Sokove izmješajte i prelijte u čašu, Na kraju ulijte ulje.



" Kod alkalne prehrane najbolje je to što brzo djeluje. Promjene ćete početi osjećati već za nekoliko dana. Veći dio organizma obnovi se u tri mjeseca, pa što dulje izdržite osjećati ćete se zdravije i vitalnije. Koristi alkalne prehrane osjetiti  će se već nakon sedam dana. Tijelo će vam za to biti zahvalno."

Ako ste se odlučili napraviti proljeti detox i očistiti organizam svakako preporučam da nabavite knjigu u kojoj ćete dobiti sve potrebne informacije, plan kupnje namirnica koje su vam potrebne, recepte i savjete. Knjigu potražite  ovdje 

zeleni tonik za svaki dan 112 str.

u suradnji  sa Školskom knjigom

2 komentara: