srijeda, 27. prosinca 2017.

Chilli con carne zapečene paprike u suradnji sa Strapramen Hrvatska

   Uvijek sam voljela jela s meksičkim štihom, sve one domaće izvedenica chimicanga tortilla, nachosa.. Chilli con carne je klasik koji vrlo često spremam ili bolje reći njegovu izvedenicu.   Za posebnije prilike volim ga dodatno zepeći u pećnici i to baš ovako, u košarici od paprika. 
Ovaj recept nastao je u suradnji sa Staropramen Hrvatska,  pivo se u ovom receptu pojavljuje dva puta. Drugi put  pojavljuje se u ohlađenoj čaši a prvi put? Pročitajte u receptu u nastavku.
Živjeli!



3 žlice ulja
400 gr mljevene junetine
1 velika glavica luka
250 gr kuhanog smeđeg graha
200 gr kukuruza
200ml pasate
3 češnja češnjaka
4 velike crvene paprike
sol, papar, 
chilli po ukusu.

100 gr gouda sira
kuhana riža kao prilog

Na ulju zažutite nasjeckani luk i  dodajte sol, papar, chilli, protisnuti češnjak i meso, sve kratko popržite.   Zalijte Staropramenom i pasatom te kratko dinstajte. Na samom kraju dodajte već kuhani grah i kukuruz i još kratko kuhajte.  Još jednom provjerite okuse  pa napunite papriek
Crvene paprike izdubite pa napunite smjesom, pospire naribanim sirom i zatvorite poklopcem.
Paprike kratko zapecite u pećnici  zagrijanoj na 200 stupnjeva, biti će dovoljno 20 tak minuta. Poslužite uz kuhanu rižu.

*ukoliko volite više spicy dodajte začine po svom ukusu.



2 komentara:

  1. Volim sve što ima veze s meksičkom kuhinjom, a ova tvoja varijanta je super :)

    OdgovoriIzbriši