srijeda, 13. prosinca 2017.

Poširane kruške u matičnom soku Aronia Live sa kremom od jaja

Sigurno ste već vidjeli neke od recepata koje sam radila s Aronia Live proizvodima. Ovo je prvi i definitvno nije zadnji, na njihovim stranicama možete pronaći i ostale.

Ovo je jedna uistinu posebna kruška, baršunasta, bordo crvena...  idealna za svečane prilike a vrlo jednostavne pripreme. Još i bolje je to da ju možete napraviti koji dan ranije




4 manje kruške 
300 ml matičnog soka Aronia Live
200 ml vode
sok jednog limuna
4 žlice muscovado šećera
krema od jaja
2 žumanjaka
2 žlice šećera
vanilija
3 jušne žlice limoncella ili likera po izboru
100 gr mascarponea

Kruške oguliti, ostavite im repić.
U lončić staviti vodu i sok, šećer i limunov sok, kruške potopite u tekućinu pazeći da su cijelo vrijeme u potpunosti pokrivene.
Od papira za pečenje izrežite kružnicu promjera lončica i njime pokrijte kruške, na taj će način cijelo vrijeme biti potopljene a tekućina neće hlapiti. 
Zavisno od veličine kruške kuhajte ih na laganoj vatri oko 40 minuta, nikad ne smije ključati.
 Čačkalicom isprobajte da li su mekane i izvadite ih iz soka.
Žumanjke sa šećerom, vanilijom i likerom tucite na pari dok se šećer ne otopi i smjesa se  ne ugusti.  Kremu ohladite  i dodajte mascarpone.
Na svaki tanjur stavite kremu i položite krušku.



Nema komentara:

Objavi komentar