četvrtak, 5. travnja 2018.

Tako dobra muffuletta- u suradnji s DOBRO

  Sa kvalitetnim sastojcima nije teško napraviti dobro jelo. Još je lakše ako su ti sastojci uistini dobri, bez pojačivača okusa, bez soje i glutena  i s minimalnim udjelom soli. Tako je  i ovog puta.
Dulje vremena mi je bila želja isprobati ovaj poznati punjeni kruh koji korjene vuče od talijanskih imigranata a nastao  je u Americi i to u jednoj talijanskoj delikatesnoj trgovini.
DOBRO se pobrinuo za sastojke a ja sam dala sve od sebe da ih spojim u ovaj fanstastičan recept. Nadam se da će vas zaintigirati da ga isprobate.
 Kako dobre stvari volimo djeliti sa drugima moja je preporuka da ga  umotate u papir i ponesete na piknik s društvom.




1 kruh okrugli

300 gr mozzarelle ili nekog topivog sira
300 gr pršuta DOBRO
200 gr ravnog kulena DOBRO
100 gr kuhane šunke
.
salata od maslina
100 gr kalemata maslina
100 gr zelenih maslina
30 gr kapara
50 gr ukiseljenih kalupica
2 režnja češnjaka
100 gr pečene paprike
1 žličica sušenog origana
1 žl  jabučnog octa

 Masline otkoštite. Sve sastojke za salatu  nasjeckati na sitno, promješati u zdjelici pa začiniti origanom  i po želji chillijem. Dodati jednu žlicu octa i po potrebi maslinovog ulja.
Kruh prerezati vodoravno na dvije polovice pa izdubiti.
Obje polovice premažite salatom od maslina, treba vam ostati još za jedan sloj.
Sada redajte pršut, sir, ravni kulen pa premažite slojem salate od maslina.
Kad ste ispunili obje polovice spojite natrag kruh i dobro pristisnite da ne ostane praznog prostora. Zamotajte  ga u aluminijsku foliju i zapecite u pećnici na 200 stupnjeva 40 minuta.
Kad se kruh ohladi, režite ga na komade i poslužite.





Nema komentara:

Objavi komentar