utorak, 13. studenoga 2018.

Fritule s bundevom


  Fritule su tradicionalni mali, slatki zalogaj u mom kraju, nisu posebno vezane  ni uz doba godine ni uz događaj, rekli bi da su uvijek IN. Sjećate se fritula moje none?
A kod mene je uvijek IN isprobati nešto novo. Sve što vam treba je pire od bundeve, a to sam sigurna u ovo doba godine ne nedostaje.



250 gr bašna
2 žlice šećera
prstohvat soli
500 gr pirea od bundeve 
( bundevu ispecite u pećnici i propasirajte u blenderu)
1 jaje
2 žlice ruma
korica jedne bio naranče
pola vrećice suhog kvasca
100ml mlijeka
....
ulje za prženje
šećer i cimet

U mlakom mlijeku izmješajte kvasac i šećer pa ostavite da se aktivira.
Preostale sastojke stavite u zdjelu,  dodajte aktivirani kvasac s mlijekom i izmješajte. Tijesto treba biti  mekano kao i za "obične" fritule pa pripazite s mlijekom jer je bundeva vlažna.
Ostavite poklopljeno barem sat vremena dok se ne udvostruči.
Zagrijte ulje u dubokoj posudi pa žlicom vadite hrpice i pržite ih do zlatno žute boje,
ostavite ih kratko na ubrusu da se ocjede a zatim ih uvaljajte u mješavinu šećera i cimeta.




Nema komentara:

Objavi komentar