utorak, 30. travnja 2019.

Školjke punjene mladim špinatom i skutom


  Jedna obična fotka mog ručka skupila je toliko vaših reakcija da sam morala na nju odgovoriti.  Tko bi rekao da nas više privlači tanjur dobre pašte od fete čokoladne torte? Kako god bilo, recept je jako jednostavan, ukoliko nemate ove školjke, na isti način punite canelone ili pak slažite lazanje.  Kao pomoć kod punjenja predlažem slastičarsku vrećicu



               250 gr tjestenine školjke ekstra velike
300 gr mladog špinata
250 gr skute
3 jaja
100 gr naribanog parmezana 
sol i papar po ukusu

            ..       

za umak od pomidora
3 žlice maslinovog ulja
2 konzerve  sjeckanih pelata
1 manja glavica kapule
3 režnja češnjaka
sol i papar po ukusu
bosiljak


 Prije svega napravite umak od pomidora. Na maslinovom ulju dinstajte kapulu dok ne omekša, dodajte češnjak i pelate. Začinite soli i paprom, dodajte bosiljak  pa kuhajte 10 minuta na laganoj vatri. Propasirajte štapnim mikserom.

Špinat blanširajte, dobro istisnite vodu i  sitno nasjeckajte. U posudi razmutite jaja, dodajte skutu, začinite  i sve promiješajte . Na kraju dodajte špinat i sir. Smjesu napunite u  slastičarsku vrećicu..    

U loncu zagrijte barem 2 l vode  pa kuhajte školjke 5-7 minuta (pola od onoga koliko je naznačeno na pakiranju) Ocijedite, isperite i  ostavite u loncu s  hladnom vodom.

U vatrostalnu posudu ulijte umak, preko umaka posložite školjke pa ih punite nadjevom. Prekrijte aluminijskom folijom pa pecite na 200 stupnjeva 15 minuta, nakon toga otkrijte ih i pospite sa sirom pa zapecite do zlatne boje. Bitno je da su školjke  uronjene u umak da se ne presuše.







Nema komentara:

Objavi komentar