srijeda, 26. lipnja 2019.

Ravne lazanje u umaku s mesnim okruglicama- u suradnji s Paštaria



  Ovo je moje omiljeno jelo iz djetinjstva, i moji klinac ga obožava.  Okruglice možete pripremiti unaprijed i zamrznuti  pa dodati u umak. Ja obično tako i napravim, uvijek u zamrzivaču imam posudicu s okruglicama.  nekad sam lazanej radila doma, ali ove su stvarno super. Ove ravne lazanje Paštaria su baš prekrasno pokupile umak, ali možete i sa špagetima poslužiti, ma odaberite bilo koji oblik, imaju kasne od durum brašna, one sitnije za juhe s jajima i one s dodacima. 
U umaku se krije i tajni sastojak, vama ostavljam da ga otkrijete.
Ajmo na recept,
  


za okruglice:
 300 gr mljevene junetine
1 manja kapula
stručak peršina
 1 jaje
50 gr ribanog parmezana
50 gr  krušnih mrvica
korica pola limuna
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
svježi timijan
maslinovo ulje
300 gr ravnih lazanja Paštaria
za umak:
400 gr pelata
3 žlice koncentrata rajčice
1 manja kapula
2 režnja češnjaka
2 žlice maslinovog ulja
sol i papar po ukusu,
chilli prah
100 ml bijelog vina
bosiljak, timijan



Nasjeckajte sitno kapulu i peršin, dodajte meso i jaje. Sve izmiješajte pa začinite po ukusu. dodajte mrvice, koricu limuna  i ribani parmezan. Od smjese oblikujte male okruglice pa ih ispecite na maslinovom ulju.
Sad pripremite umak, na ulju popržite kapulu  i češnjak pa dodajte nasjeckane pelate i koncentrat rajčice.  Začinite i dinstajte u poklopljenoj tavi. Podlijte vinom i kad alkohol ispari dodajte mesne okruglice. Sve kuhajte na laganoj vatri 10tak minuta. Provjerite okus.
Zakuhajte lonac vode, posolite i kad uzavrije stavite lazanje da se kuhaju 8 minuta.
Sačuvajte jednu šalicu vode od kuhanja a tjesteninu ocijedite direktno u tavu s umakom.
Kuhajte na laganoj vatri da se okusi prožmu i sva tjestenina obloži umakom, po potrebi dodajte vode od kuhanja. Maknite s vatre, natrgajte bosiljak i timijan i naribajte parmezan pa poslužite.



Nema komentara:

Objavi komentar