Već je svima dobro poznat ovaj recept s čašice dukatovog vrhnja. Ja ih često radim, i obično punim slanim nadjevom. Najbolje su dok su još tople, uz čašu piva u dobrom društvu. Evo kako izgledaju u mojoj verziji....
600 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 žličica soli
100 ml ulja
1 čašica Brzo i fino kiselog vrhnja
100 ml toplog mlijeka
1 Digo suhi kvasac
1 žličica šećera
punjenje
50 gr suhe salame (ja sam koristila zimsku)
50 gr svježeg sira
U toplom mlijeku otopiti kvasac i žličicu šećera. U posudi promješati glatko brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte mlijeko, ulje i vrhnje i zamjesite tijesto. Tijesto podjeliti na 4 kugle. Svaku kuglu razvaljati u krug pa rezačem rezati na polovinu, pa četvrtinu i na osmine. Na svaki trokut staviti žličicu nadjeva, pa zamotati kiflice. Svaku kiflicu premazati jajem i posuti sezamom. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 15 minuta.
Ovo je stvarno zahvalan recept jer pruža bezbroj mogućnosti po pitanju nadjeva.
OdgovoriIzbrišiJako , jako, dobre kiflice!
OdgovoriIzbrišiSumnjam da ima netko tko ovo nebi volio!
Uvijek primamljive. Cini mi se da ne postoji los recept za kiflice. Prelijepo su ti ispale.
OdgovoriIzbrišiTople kiflice - divota! :) Ja ih najvise volim prazne, uz solju jogurta... :)
OdgovoriIzbrišija ih isto obožavam jer su brze, odlično izgledaju u tvojoj verziji
OdgovoriIzbrišiNajbolje su, super izgledaju, a tko ima moze odoljeti kad tek izadju iz pecnice:)
OdgovoriIzbrišiI kod nas jako omiljene i jako fine.
OdgovoriIzbrišikrasne su, znam za recept ali još nisam isprobala
OdgovoriIzbriši@Tamara, kao što vidiš svi su oduševljeni, krajnje je vrijeme da ih i ti isprobaš!!
OdgovoriIzbrišiOdlične kiflice u tvojoj verziji, a sa sada je već krajnje vrijeme da ih i ja isprobam :)
OdgovoriIzbriši