6 žlica šećera
6 žlica brašna
100 ml mlijeka
100 ml ulja
3 žlice kakao praha
pola paketića praška za pecivo
krema
500 ml biljnog šlaga
250 gr tamne čokolade
Jaja odvojite, žumanjke mutite s šećerom dok ne posvijetle, od bjelanjaka umutite čvrsti snijeg. Brašno, kakao prah i pecivo prosijati kroz sito i dodati u žumanjke, dodati i tekuće sastojke. Na kraju kuhačom umiješati snijeg. Smjesu uliti u pripremljen kalup i peći 20 minuta na 180 stupnjeva. Dok se biskvit peče, potrebno je napraviti kremu, čokoladu nasjeckati na komadiće, a vrhnje zagrijati do vrenja, Preliti vrhnje preko nasjeckane čokolade, ostaviti da stoji nekoliko trenutaka i onda dobro promješati da se sva čokolada otopi. Kad je biskvit pečen, preko njega preliti vruću kremu i ostaviti da se ohladi.
Nisam probala, ali vjerujem da hoću ! Tako dobro i čokoladno , super si ga napravila i super izgleda, sigurna sam da se ne zadrži dugo u frižideru :)
OdgovoriIzbrišiSto bi nas narod rekao:Pa nisi ni ti bas prosta;)) I ja bi ceri;))
OdgovoriIzbrišiSalivacija otpocela - divan!
OdgovoriIzbrišiČesto slažem taj kolač, samo što ja stavim 800 ml vrhnja za šlag i 300 gr čokolade...
OdgovoriIzbrišinisam probala, ali sad definitivno moram... prekrasno je aranžirano :)
OdgovoriIzbrišiOvaj kolač svi vole.
OdgovoriIzbrišiPrekrasan je! Samo taj biljni šlag?! To bih ja zamijenila sa normalnim vrhnjem za šlag!
OdgovoriIzbrišiznam za ovaj kolač ali ga još nisam probala, moat ću, izgleda predobro :)
OdgovoriIzbrišinesto vrlo slicno postoji i kod mene. znam kako fantasticno tijera sive oblake :-))
OdgovoriIzbrišiHvala cure ,
OdgovoriIzbriši@snježa, nikad nisam radila s slatkim vrhnjem, u receptu stoji biljno pa sam biljno stavila!! ako probaš javi mi dojmove!
Fenomenalno, ovo lijeci sve brige:) Samo sto ja isto ne upotrebljavam biljno vrhnje nego pravo vrhnje za slag. Odlican kolacic!
OdgovoriIzbrišiKolač izgleda prekrasno, ali vjerujem da bi bio puno ukusniji sa slatkim vrhnjem. Jednom sam koristila biljno vrhnje u kolaču i nikad više!
OdgovoriIzbrišii ja koristim radije pravo vrhnje.
OdgovoriIzbrišiMljac! Slika ti je odlična!!
mislim da sam taj kolač nedavno probala. kolegica je na posao donijela jednu tacnu i dobro sam se uspjela ogrebati za jedan komadić. izvrsntan kolač. samo ja bih to biljno vrhnje zamijenila slatkim vrhnjem. vjerujem da bi i okus tada bio još puniji i bolji.
OdgovoriIzbrišiPrelepo izgleda!
OdgovoriIzbrišiJednostavno, a tako lepo... :)
OdgovoriIzbrišiAutor je uklonio komentar.
OdgovoriIzbrišiTaj kolačić mi je uvijek zanimljiv. Ja ga obavezno radim s biljnim šlagom jer slatko vrhnje nikako ne volim. A i koliko sam čula, ili je to možda samo "pučka etimologija" naziv je dobio po Hole biljnom vrhnju za šlag - barem je meni netko to tako objasnio. Ali zašto se onda kolač zove Hola (i ja ga imam pod tim nazivom), a šlag se zove Hole!? Iako, naravno može se upotrijebiti i neki drugi brand biljnog šlaga.
OdgovoriIzbrišiIzgleda odlično njamiiii
OdgovoriIzbrišiImam recepis za ovaj kolač i nikada ga nisam pravila,ali sada moram definitvno:)
OdgovoriIzbrišinisam probala, ali sličnu verziju kolača jesam, tvoj predivno izgleda
OdgovoriIzbrišija sam probo i ovo je nesto najbolje definitivno !!
OdgovoriIzbriši