Ponekad mi dosade standardni oblici pa se malo zaigram. Jako mi se svidjelo kako Danci "motaju" štrudlu pa sam odlučila isprobati i taj način. Naišla sam i na zgodne "slane" štrudle motane na ovaj način. Tijesto je obično slatko dizano, možete koristiti i lisanto ili napraviti "pravo" a za nadjev sam koristla krem sir i pekmez od borovnica. Na ovom linku potražite recept za isti i način motanja
sastojci
225 gr glatkog brašna
1 1/2 žličica suhog kvasca
80ml mlijeka
1 jaje
40 gr šećera
mrva soli
vanilija
40 gr maslaca
+
100 gr krem sira
pekmez od borovnica
U lončiću zagrijati mlijeko pa dodati kvasac i mrvu šećera i ostaviti da se kvasac aktivira. U posudu prosijati brašno. Dodati šećer, omekšali maslac, sol i vaniliju, umješati mlijeko s kvascem i razmućeno jaje. Tijesto odmah razvaljati na pravokutnik, po sredini rasporediti omekšali krem sir pa prekao njega rasporediti pekmez. Štrudlu "zatvoriti". Peć ina 180 stupnjeva 30-40 minuta.
jako lijepo!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiPo pitanju standardnih oblika u nešto novije-inovativnije smo isti po tom pitanju,samo kod mene to bude uglavnom malo učestalije. Sviđa mi se taj način preklapanja- zatvaranja tijesta - baš je efektan i dekorativan. Gdje kupuješ taj masni papir za pečenje, ako nije tajna? Od različitih proizvođača sam koristio no ovakav tamniji nigdje nisam pronašao. ;)
OdgovoriIzbrišijoš se uvijek spremam isprobati sladoled!!
Izbrišiovaj papir je iz kaufland-, njihova robna marka
Thnx. ;) Onaj "raw slamboš misliš? :D
IzbrišiNa ovaj način volim preklopiti lisnato tijesto, s dizanim još nisam probala. Sviđa mi se što si koristila pekmez od borovnica!
OdgovoriIzbrišii meni su se svidjele slatke borovnice u kombinaciji s krem sirom
IzbrišiFenomenalno sve izgleda,sviđa mi se ovaj način preklapanja tijesta,jako dobro izgleda:)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiOdlično izgleda i štrudla i sličice, posebno prva!
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiJako mi se sviđa ovaj nadjev :)
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiSuper izgleda, a borovnice, za promjenu, u štrudli su me oduševile;)
OdgovoriIzbrišiSlažem se, borovnice su njamz!!! :)
Izbrišihvala cure!
IzbrišiAhoj Tamarice, super ti je ova kombinacija sira i borovnica! Nisam do sad vidjela ovaj naci preklapanja, bas dobro da si postala o tome :) Dekorativno i uredno!
OdgovoriIzbrišiNego, ti si koristila tijesto iz recepta s tog bloga, a sto s ovim svim preklapanjima s maslacem i brasnom? Znaci moze i bez?
Nisam koristila tijesto iz linkanog bloga,
Izbriširadila sam obično dizano tijesto!!
Shvati ovo na najpozitivniji nacin kad ti velim da izgleda ko kupovna.. jako lijepa, uredna i sve na svom mjestu.. stvarno divna.. :)
OdgovoriIzbrišiZaista je posebna a fotkice su carobne!:))) Puno pozdrava!
OdgovoriIzbrišiKako su samo preslatko umotane, jako dekorativno i efektno! Jako mi se dopada dodatak pekmeza od borovnica :)
OdgovoriIzbrišiNe znam da li mi se ovdje više sviđa sam recept ili kako sve skupa izgleda, sve mi se jako, jako sviđa ! Odlična štrudlica i super je ideja za formirati je na malo drugačiji način. Fotkice su prekrasne !
OdgovoriIzbriši