nedjelja, 5. svibnja 2013.

Štrudla u novom ruhu




Ponekad mi dosade standardni oblici pa se malo zaigram. Jako mi se svidjelo kako Danci "motaju" štrudlu pa sam odlučila isprobati i taj način. Naišla sam i na zgodne "slane" štrudle motane na ovaj način. Tijesto je obično slatko dizano, možete koristiti i lisanto ili napraviti "pravo" a za nadjev sam koristla krem sir i pekmez od borovnica. Na ovom linku potražite recept za isti i način motanja



sastojci

225 gr glatkog brašna
1  1/2  žličica suhog kvasca
80ml mlijeka
1 jaje
40 gr šećera
mrva soli
vanilija
40 gr maslaca
+
100 gr krem sira
pekmez od borovnica


U lončiću zagrijati mlijeko pa dodati kvasac i mrvu šećera i ostaviti da se kvasac aktivira. U posudu  prosijati brašno. Dodati šećer, omekšali maslac, sol  i vaniliju, umješati mlijeko s kvascem i razmućeno jaje. Tijesto odmah razvaljati na pravokutnik, po sredini rasporediti omekšali krem sir pa prekao njega rasporediti pekmez. Štrudlu "zatvoriti". Peć ina 180 stupnjeva 30-40 minuta.




22 komentara:

  1. Po pitanju standardnih oblika u nešto novije-inovativnije smo isti po tom pitanju,samo kod mene to bude uglavnom malo učestalije. Sviđa mi se taj način preklapanja- zatvaranja tijesta - baš je efektan i dekorativan. Gdje kupuješ taj masni papir za pečenje, ako nije tajna? Od različitih proizvođača sam koristio no ovakav tamniji nigdje nisam pronašao. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. još se uvijek spremam isprobati sladoled!!

      ovaj papir je iz kaufland-, njihova robna marka

      Izbriši
  2. Na ovaj način volim preklopiti lisnato tijesto, s dizanim još nisam probala. Sviđa mi se što si koristila pekmez od borovnica!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni su se svidjele slatke borovnice u kombinaciji s krem sirom

      Izbriši
  3. Fenomenalno sve izgleda,sviđa mi se ovaj način preklapanja tijesta,jako dobro izgleda:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično izgleda i štrudla i sličice, posebno prva!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako mi se sviđa ovaj nadjev :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super izgleda, a borovnice, za promjenu, u štrudli su me oduševile;)

    OdgovoriIzbriši
  7. Ahoj Tamarice, super ti je ova kombinacija sira i borovnica! Nisam do sad vidjela ovaj naci preklapanja, bas dobro da si postala o tome :) Dekorativno i uredno!
    Nego, ti si koristila tijesto iz recepta s tog bloga, a sto s ovim svim preklapanjima s maslacem i brasnom? Znaci moze i bez?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam koristila tijesto iz linkanog bloga,
      radila sam obično dizano tijesto!!

      Izbriši
  8. Shvati ovo na najpozitivniji nacin kad ti velim da izgleda ko kupovna.. jako lijepa, uredna i sve na svom mjestu.. stvarno divna.. :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Zaista je posebna a fotkice su carobne!:))) Puno pozdrava!

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako su samo preslatko umotane, jako dekorativno i efektno! Jako mi se dopada dodatak pekmeza od borovnica :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ne znam da li mi se ovdje više sviđa sam recept ili kako sve skupa izgleda, sve mi se jako, jako sviđa ! Odlična štrudlica i super je ideja za formirati je na malo drugačiji način. Fotkice su prekrasne !

    OdgovoriIzbriši