subota, 2. kolovoza 2014.

Crumble sa šljivama

Obožavam pečeno voće a hrskavi sloj je savršeni dodatak. Brz i jednostavan desert za iznenadne goste.
 Još jedan mali tip od mene,  crumble sloj uvijek pripremajte u većoj količini od potrebne, jednostavno višak pospremite u vrećice i zamrznite. Kad poželite desert  samo ga izvadite iz zamrzivača i još smrznutog prstima razmrvite iznad voća  pa zapecite. Uz sladoled, slatko vrhnje ili kremasti jogurt nema boljeg. Naravno na ovaj način možete zapeći i drugo voće, breskve, jabuke, višnje, kruške..




200 gr šljiva
2 žlice kokosovog šećera
vanilija, cimet
1 žlica škrobnog brašna

za crumble sloj

50 gr mljevenih badema
30 gr zobenih pahujlica 
2 -3 žlice brašna
mrva soli
2 žlice kokosovog šečera
100 gr maslaca



Šljive oprati i očistiti od koštice pa narezati na osmine. Staviti ih u zdjelicu sa šećerom i začinima i ostaviti da se mariniraju. U međuvremenu pripremiti hrskavi sloj, dobro promiješati sve suhe sastojke pa dodati maslac na komadiće. Trljati dok se ne  poveže u grube mrvice. 
Voće posuti škrobnim brašnom pa sve složiti u vatrostalnu zdjelu, preko voća posuti mrvice. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 20 minuta. Topli crumble poslužiti uz sladoled, jogurt....


Broj komentara: 7:

  1. Posip mi nije problem napraviti, najveća tlaka mi je rezuckanje voća :D
    Vidim u popisu sastojaka jedan koji me je zaintrigirao - kokosov šećer - jesi ga sama radila ili kupila (i gdje) i da li se osjeti okus kokosa kad se to ispeče?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kokosov šećer je ustvari šećer kokosovog cvijeta, možeš ga kupiti u trgovinama zdrave hrane ili naručiti preko neta s iherba ;)
      naravno zamijeniti ga može bilo koji drugi šećer al ovaj je zdraviji

      Izbriši
  2. što je škrobno brašno? gustin?

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlišan je.Volim svaki krambl naročito ako su kramble fine!

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlično, ne radim ga, ali kod tebe tako fino izgleda

    OdgovoriIzbriši