nedjelja, 5. lipnja 2011.

Clafoutis s trešnjama i jagodama


Uživam u trešnjama.
Odlučila sam dati još jednu priliku ovom francuskom brzom desertu,
ovog puta radila sam po receptu iz Francuska kuhinja-kuharica,


Za ovaj desert potrebno je

15 gr maslaca za premazivanje vatrostalne posude
750 gr trešanja i jagoda
125 gr brašna
50 gr šećera
3 jaja
1 žlica ekstrakta vanilije
300 ml mlijeka

Jagode i trešnje oprati. Vatrostalnu posudu premazati maslacem.
U zdjelu za miksanje staviti brašno i šećer.
U drugoj zdjeli umutiti jaja, dodati mlijeko i vaniliju pa tu smjesu izliti u brašno
i šećer i mutiti dok ne nastane glatka tekuća smjesa.
Trešnje i jagode posložiti u vatrostalnu zdjelu i zaliti smjesom.
Peći 40 min  na 180 stupnjeva.
Gotov desert posuti  sitnim šećerom

Broj komentara: 13:

  1. Iiii? Da li si sad zadovoljna? I u čemu je zapravo bio problem?

    Kakva je kombinacija jagoda i trešanja?

    OdgovoriIzbriši
  2. paaaaaaaaaaaaaaaaa, nije mi nešto, pudingasto je..
    voće je fino, toplo i sočno, stavila sam jagode jer trešnje nisu jako zrele pa da jagode malo zaslade....

    OdgovoriIzbriši
  3. najs! posebno mi se sviša ova prva fotka :)

    OdgovoriIzbriši
  4. @Tamara, vidjela sam tvoje fotke, izgleda da nam je bilo isto na pameti

    OdgovoriIzbriši
  5. :))) viđala sam takve fotke po stranim food blogovima i super mi je, koje god voće da staviš lijepo ispada, još neka zgodna zdjelica uz to-pun pogodak :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Sad mi je žao što ja nisam danas objavila takvu sliku pa bi tri Tamare imale istu sliku na blogu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. nikad nije kasno za staviti dobru fotku!!

    OdgovoriIzbriši
  8. E bas ste navalile na tresnje.Jedva preziveh jagode.Obe vrste voca u ovu kasnu jesen nemam vise u basti.Zato mogu samo da se oblizujem na ovo;)

    OdgovoriIzbriši
  9. U mom slučaju je, jer nemam više trešnji :(

    OdgovoriIzbriši
  10. Izgleda tako fenomenalno i ukusno!
    Ne mogu vjerovati da nisam našla tvoj blog i prije. Presladak je! Svaka čast :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Clafoutis jako volim baš zbog toga jer je pudingast kako kažeš. Najdraži mi je još topli, ali ni hladni nije za baciti. :)
    Nisam ga još radila s jagodama ali jesam sa svim drugim bobicama tako da vjerujem da bi mi se i ova kombinacija svidjela. :)
    Moram još reći da mi je odlična prva fotka, a posebno mi se sviđa kombinacija laka za nokte i crvenih trešanja.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja sam ljubitelj clafoutis-a i koje god voće mogu "upakiram" u clafoutis (bobičasto, šljive, breskve, ...). Tvoj mi odlično izgleda, baš si ga dobro napravila !

    OdgovoriIzbriši