Na putovanju sam dobila prekrasnu ideju. Vrijeme je prekrasno. Uz ovaj brzi ručak, preostalo vrijeme možete provesti na proljetnom zraku. Skupila sam povrće, tikvice, mladi luk, gljive i sušene pomidore i ubacila ih u ovaj quiche.
za quiche je potrebno
1 paket razvaljanog lisnatog tijesta
2 jaja
100 ml mlijeka
nekoliko žlica kiselog vrhnja
sol, papar
mladi luk
tikvice
portobello
sušeni pomidori
Povrće oprati i narezati, na malo maslinovog ulja staviti da se lagano poprži pa ga ostaviti da se ohladi.U zdjeli izmutiti jaja s mlijekom i vrhnjem pa začiniti soli i paprom. Tijestom obložiti kalup pa ga izbockati vilicom, posložiti povrće i zaliti smjesom od jaja i vrhnja. Višak tijesta slobodno preklopiti preko nadjeva. Peći na 180 stupnjeva, 25 minuta.
savršeno izgleda, uh, sad bih tako jedan komad :-)
OdgovoriIzbrišičesto radim kiš, sljedeći put smatraj se pozvanom!
IzbrišiKako ovo mora biti ukusno
OdgovoriIzbrišijako je fino!
Izbrišistvarno divno!
OdgovoriIzbrišiZaista izgleda jako fino, pogotovo tijesto izgleda jako prhko.
OdgovoriIzbrišiVolim quiche :) Ovaj tvoj izgleda baš ukusno i lijepo :)
OdgovoriIzbrišiLijepo i odlično ! Jako mi se sviđa ova ideja za lagani proljetni ručak, preuzimam je :)
OdgovoriIzbrišiPrvom prilikom ga radim,recept me je oduševio:)
OdgovoriIzbrišiJako dobro izgleda! Volim sve moguće varijante i kombinacije. Činjenica da se radi s gotovim tijestom odlična je za brzinski ručak u tjednu.
OdgovoriIzbrišidopada mi se kombinacija povrća koje si stavila, baš pravi proljetni ručak, predivno izgleda
OdgovoriIzbrišiSuper izgleda. Volim proljeće zbog mladog povrća koje možeš kombinirati u prekrasne quicheve.
OdgovoriIzbrišiStvarno predivno!
OdgovoriIzbriši