srijeda, 21. ožujka 2012.

Proljetni quiche



Na putovanju sam dobila prekrasnu ideju.  Vrijeme je prekrasno. Uz ovaj brzi ručak, preostalo vrijeme možete provesti na proljetnom zraku. Skupila sam povrće, tikvice, mladi luk, gljive i sušene pomidore i ubacila ih u ovaj quiche.




za quiche je potrebno


1 paket razvaljanog lisnatog tijesta
2 jaja
100 ml mlijeka
nekoliko žlica kiselog vrhnja
sol, papar

mladi luk
tikvice
portobello
sušeni pomidori



Povrće oprati i narezati, na malo maslinovog ulja staviti da se lagano poprži pa ga ostaviti da se ohladi.U zdjeli izmutiti jaja s mlijekom  i vrhnjem pa začiniti soli i paprom. Tijestom obložiti kalup pa ga izbockati vilicom, posložiti povrće i zaliti smjesom od jaja i vrhnja.  Višak tijesta slobodno preklopiti preko nadjeva. Peći na 180 stupnjeva, 25 minuta.


Broj komentara: 14:

  1. savršeno izgleda, uh, sad bih tako jedan komad :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. često radim kiš, sljedeći put smatraj se pozvanom!

      Izbriši
  2. Zaista izgleda jako fino, pogotovo tijesto izgleda jako prhko.

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim quiche :) Ovaj tvoj izgleda baš ukusno i lijepo :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Lijepo i odlično ! Jako mi se sviđa ova ideja za lagani proljetni ručak, preuzimam je :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Prvom prilikom ga radim,recept me je oduševio:)

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako dobro izgleda! Volim sve moguće varijante i kombinacije. Činjenica da se radi s gotovim tijestom odlična je za brzinski ručak u tjednu.

    OdgovoriIzbriši
  7. dopada mi se kombinacija povrća koje si stavila, baš pravi proljetni ručak, predivno izgleda

    OdgovoriIzbriši
  8. Super izgleda. Volim proljeće zbog mladog povrća koje možeš kombinirati u prekrasne quicheve.

    OdgovoriIzbriši