ponedjeljak, 26. ožujka 2012.

Obrnute naranče


Ako ste kao i ja ljubitelj naranče u svim oblicima, ovo je torta za vas, poslužena   uz tučeno slatko vrhnje ili laganu kremu od mascarponea, pravi je užitak za nepce kao desert nakon ručka ali i kao pratnja uz čaj ili kavu.


za kolač je potrebno

3/4 šalice  šećera
3 žlice  maslaca
3 naranče

1/2 šalica brašna
mrva soli
1 i pol žličica praška za pecivo
6 žlica omekšalog maslaca
2 jaja
2/3 šalice šećera
mahuna vanilije
1/2 šalice soka od naranče
korica naranče



Na tavi otopiti maslac, dodati šećer i mješati dok se šećer ne otopi, pazeći da ne potamni.  U kalup uliti karamel , ja sam koristila teflonski kalup za torte koji se ne otvara. Naranče oguliti, pokušati skinuti i dio bijele kožice, da ne bude pregorko. Odrezati na šnite debljine 0,5cm pa poslagati po karamelu.
Za biskvit miješati maslac i šećer, dodati jedno po jedno jaje, koricu naranče i  unutrašnjost mahune vanilije. Naizmjence dodavati prosijanu smjesu brašna, soli i praška za pecivo  i sok od naranče. Smjesom prekriti naranče i peći u zagrijanoj pećnici 40 minuta na 180 stupnjeva. Kad je kolač pečen ostavi ga da se hladi 15tak minuta pa izvrnuti na tanjur za posluživanje.


23 komentara:

  1. Ovo je stvarno predivno, jednostavno, a super izgleda. Obozavam sve kolace s vocem ili bar mirisom limuna ili narandze. Super recept. Slike su fantasticne.

    OdgovoriIzbriši
  2. Biskvit natopljen okusom i mirisom naranči mora biti prava poslastica

    OdgovoriIzbriši
  3. Finooo, mirisno :) Volim takve biskvite, odličan je i kad se doda svježi sir :)

    OdgovoriIzbriši
  4. obožavam naranču u kolačima. Ovo je izvrsno!

    OdgovoriIzbriši
  5. Jednostavno i fino :) Posebno fora su mi ove naranče :)

    OdgovoriIzbriši
  6. ovi upside down kolaci su odlicni uz popodnevnu kavu ili caj!

    OdgovoriIzbriši
  7. Volim naranče, ovaj kolač ti je stvarno divan! :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Biskvit s narančama i narančinim sokom je nešto zaista predivno!

    OdgovoriIzbriši