utorak, 15. listopada 2013.

Pužići sa cimetom


Svako godišnje doba ima svoj karakterističan okus, dok se u ljeto hladimo sladoledima i salatama, jesen je doba kad se grijemo voćnim kompotima i pudinzima i kolaičima od dizanog tijesta. Priprema dizanog tijesta vrlo je jednostavna, pogodno je je za sve vrste nadjeva i odlično podnosi sve različite oblike koje može zamisliti vaša mašta. Recept koji koristim zgodan je zbog svoje "lukave pripreme" odlično noći u hladnjaku pa za doručak možete imati svježe, tople i mirisne pužiće. Nadjev prepuštam Vama, čokolada ,cimet i orasi, jabuka..... 





koristila sam ovaj recept

nadjev

50gr omekšalog maslaca
45 gr tamnog šećera
cimet
po želji kardamom, kava, korica limuna....

Kad  tijesto razvaljete premažite ga omekšalim maslacem i mješavinom šećera i cimeta. čvrsto zarolajte u roladu, pa oštrim nožem  odrežite fete. Fete poslagati u namašćem kalup, prekriti prijanjajućom folijom i spremiti u hladnjak Kad ih želite ispeći ujutro, dovoljno ih je izvaditi iz hladnjaka i ostaviti na toplom  ono kratko vrijeme koliko je potrebno da se pećnica zagrije  na 180 stupnjeva i za 20 minuta imate mirisne pužiće na svom stolu.

Broj komentara: 12:

  1. Stvarno idealno za doručak! I slažem se s tobom, pojedina godišnja doba sa sobom nose i karakteristične deserte.

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš divne kod tebe i izgledaju kao jesen toplih boja i okrugle.Volim jako

    OdgovoriIzbriši
  3. Dobra ideja za doručak. Samo da jih zaviješ malo na drugi način i nastane Kannelbullar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nikako da isprobam ta peciva a jako me mame, imaš li isproban recept???

      Izbriši
  4. Divne fotkice, a puzici su vrlo zgodni za dorucak uz soljicu bele kafe, svidja mi se sto se sve moze pripremiti ranije.:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Obožavam cimet pa znam da bi i u ovome uživala! Inače, ja se sladoledom hladim i ljeti i zimi :).

    OdgovoriIzbriši