za tartlets je potrebno
175 gr brašna
125 gr maslaca
25 gr šećera
malo vode
125 gr maslaca
25 gr šećera
malo vode
...
za nadjev
1 veliko jaje
100gr krem sira
mahuna vanilije
4 žlice šećera
za ušećerene naranče
2 naranče iz bio uzgoja
1 šalica vode
1 šalica šećera
Prvo treba ušećeriti naranče.U široku posudu s neljepljivim dnom staviti vodu i šećer i kuhati dok se šećer ne otopi, dodati fete naranče (cca 5-7mm debljine) smanjiti vatru i kuhati dok korica ne postane prozirna, cca sat vremena. Na rešetku za hlađenje staviti fete da se ocijede.
Sirup možete zatvoriti u teglicu i koristiti kao aromatizirani preljev za sladoled, palačinke...
Sirup možete zatvoriti u teglicu i koristiti kao aromatizirani preljev za sladoled, palačinke...
Brašno i maslac izraditi u kuhinjskom robotu, dodati šećer, kad nastanu mrvice dodati vodu i umijesiti tijesto. Zamotati u prijanjajuću foliju i staviti na hlađenje.
Ohlađeno tijesto razvaljati pa njime presvući kalupe, naravno ovaj kolač možete peći u većem kalupu kao jedan tart. U zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva potrebno je ispeći "golo" tijesto 10tak minuta, prekrijte ga papirom za pečenje i suhim fažolom ili rižom. Dok se korica peče, krem sir smiksati sa jajem i šećerom uz dodatak vanilije, možete koristiti bourbon vanilin šećer. Iz košarica maknuti fažol i masni papair pa uliti kremu, pazeći da se ne prepuni, na kremu položiti fetu ušećerene naranče. Peći još 20tak minuta na 180 stupnjeva. Najbolje su dok su još tople!
Ovo izgleda preukusno. Kako sam takodje slaba na narandze, moracu obavezno ovo probati :)
OdgovoriIzbrišiMeđu ostalim, i na naranče sam slaba .). Moram ovo isprobati jer izgleda fantastično!
OdgovoriIzbrišiOdlična ti je ova tvoja slabost!
OdgovoriIzbrišibaš tako!
IzbrišiOvo izgleda bas ukusno :) http://ivonalovefashion.blogspot.com/
OdgovoriIzbrišiThese are beautiful Tamara! I am so pleased I found your gorgeous blog :-)
OdgovoriIzbrišithanks for your visit!
IzbrišiOvo mora biti isprobano ;)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiNaranče volim u svim izdanjima i srećom imam "izvor" domaćih i jako je lijepo od Jubistache što ti je ponudila dio svojih naranči. A ti si napravila super poslasticu koja sigurno ukusna koliko odlično i izgleda !
OdgovoriIzbrišihvala!
Izbrišikrasan recept!
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiIzgleda predivno. I ja sam slaba na narandže, krem sir i ovakve slatke male tartiće.
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiIzgledaju stvarno fantastično... I ja volim crvene pomorandže. Čini mi se da su slađe od običnih... :)
OdgovoriIzbrišisad kad gledma recept od kojeg sam krenula, vidim da sam toliko toga promjenila, al crvene naranče su savršene!
IzbrišiOdlično izgledaju, i ja volim crvene naranče. Divna gesta Jubistache.
OdgovoriIzbrišiDivne su ti, znam kakav je ukus ušećerenih domaćih naranči. Imam privilegiju što imam prijateljicu s Lošinja koja uvijek nešto kapne ili limune ili naranče.
OdgovoriIzbrišividim kod tebe limonciello!! to mi je isto u planu
IzbrišiŠto ovo dobro izgleda. I ja volim naranče u svim kombinacijama, tako da te kužim :)
OdgovoriIzbriši