subota, 1. veljače 2014.

Muffini za doručak

Uistinu rijetko radim muffine ali ova mi se kombinacija odmah svidjela. Vrlo je brza priprema, možete ih ponijeti na posao za užinu, na piknik ili jednostavno uživati u njima uz veliku šalicu toplog čaja.
Kod maffina me uvijek oduševi jednostavna priprema, a ovi muffini sadrže u sebi sastojke koji čine zdravi doručak tu je  voće, zobene pahuljice, mlijeko, lješnjake. Tako je bilo i ovog puta, sve što trebate napraviti ranije je mlaćenica, jednostavno u mlijeko kapnite limunov sok ili koristite jogurt.



sastojci za 12 muffina 

 2  zrele kruške
85 gr maslaca
125 gr tamnog šećera
240 ml mlaćenice
vanilija
2 jaja
75 gr zobenih pahuljica
125 gr glatkog brašna
75 gr integralnog brašna
3/4 žličice sode bikarbone
2 žličice praška za pecivo
mrva soli
120 gr lješnjaka
85 gr tamne čokolade



U šalicu uliti mlijeko i ukapati limunov sok pa ostaviti sa strane. U velikoj posudi promiješati oba brašna, zobene pahuljice, sodu i prašak za pecivo. Kruške oguliti i naribati. U manjoj posudi pjenjačom izmješati omekšali maslac i šećer, dodati jaja i mlaćenicu, sol i aromu vanilije, postepeno dodavati i suhe sastojke, a na kraju naribane kruške i grubo sjeckane lješnjake. U kalup za muffine  rasprediti košarice pa smjesu uliti u košarice. U središte muffina ugurati komadić čokolade pa posuti grubo sjeckanim lješnjacima, peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 25 minuta.

Broj komentara: 15:

  1. Divni su svi sastojci, ovi mafini bas mame sa tvojih fotkica.:)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Divna kombinacija,poželim odmah jedan!

    OdgovoriIzbriši
  3. Super su, a muffini desert koji je jednostavan, a odličan

    OdgovoriIzbriši
  4. Volim kolace sa kruskama; ljesnjaci i zobene pahuljice im daju notu specijalnosti!

    OdgovoriIzbriši
  5. Napokon si objavila recept! Obožavam kruške i sigurno ću isprobati ove muffine!

    OdgovoriIzbriši
  6. Predobri muffini , već ih vidim i kod sebe i to ne samo za doručak, tvoji krasno izgledaju !

    OdgovoriIzbriši
  7. Odlično izgledaju. Posebno mi se sviđaju nasjeckani lješnjaci po vrhu!

    OdgovoriIzbriši
  8. Sudeći po sastojcima - fenomenalni su. Ni ja nisam neki ljubitelj mafina, a onda sam nedavno baš za doručak napravila jedne sa ribizlama i tako su nam prijali...

    OdgovoriIzbriši
  9. ja obožavam raditi muffine baš zato što su super jednostavni, a ovaj recept ću isprobat, ali s jabukama pošto nisam ljubitelj kruški

    OdgovoriIzbriši
  10. topli muffini za doručak: divota!

    OdgovoriIzbriši