za 12 kolačića potrebno je
200 gr šećera
90 gr brašna
50 gr kakao praha
3/4 žličice praška za pecivo
3/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
1 jaje
115 ml mlijeka
55 ml ulja
vanilija
115ml kipuće vode
za kremu je potrebno
300 gr jagoda ili domaći pekmez od jagoda
50 gr šećera u prahu
250 gr mascarponea
200 gr slatkog vrhnja
nekoliko cijelih jagoda za ukras
Jagode oprati i ocjediti, očistiti ih od repića pa zajedno sa šećerom u prahu štapnim mikserom pretvoriti u pire. Ako koristite pekmez i njega je potrebno ispasirati. Slatko vrhnje izmiksati pa u njega dodati omekšali mascarpone i coulis od jagoda. Staviti na hlađenje dok se kolačići ne ispeku.
Za kolačiće prosijati brašno, kakao, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, pa dodajti šećer i sol, lagano promješati i dodajte u zdjelici razmućeno jaje zajedno s mlijekom i uljem. Miksati dok se ne poveže povremeno dodajući vruću vodu. Kalup za muffine obložiti papirnatim košaricama. Košarice puniti smjesom do 2/3 visine i peći 15-20 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađene kolačiće ukrasiti kremom od jagoda.
Uuuuuuuuuuu ovo moram isprobati uskoro
OdgovoriIzbrišiMmmm :)
OdgovoriIzbrišiDivota, obožavam kolače s jagodama, a još i čokoladni biskvit - pun pogodak :)
OdgovoriIzbrišikrasni su :)
OdgovoriIzbrišiIzgleda veoma socno :)
OdgovoriIzbrišiOvaj recept za Hershey kolačke je odlična klasika i uvijek uspije.
OdgovoriIzbrišiSuper izgledaju tvoji kolački.
Divno izgledaju
OdgovoriIzbrišiPrekrasni su. Teško mi je odlučiti što je lijepše,muffini ili papirnati kalupčići.
OdgovoriIzbrišiSlike su pre dobreee :*
OdgovoriIzbrišiJust beautiful!
OdgovoriIzbrišiZa pojesti su. ;)
OdgovoriIzbrišiOdličan novi header! *-* <3
Si ga sama radila?