U današnje vrijeme svježi kruh možete kupiti u bilo koje doba dana i noći. Međutim ponekad baš poželimo onaj miris kvasca koji se širi kućom dok se tijesto diže. Tada mi najčešće padne na pamet focaccia, jer je priprema brža a budući je tijesto nisko brže je i pečena. Ova s kumpirom je vlažna i mekana, odlična još topla. Možete utrošiti ako vam ostane viška kumpira od ručka, tu mislim na pire. Savršena za sendviče!
350 gr brašna
120gr kuhanog krumpira
40gr svježeg kvasca
11 gr soli
7 gr šećera
220 gr vode
22 gr maslinovog ulja
...
origano
ružmarin
masline
Krumpir skuhati i ohladiti pa zgnječiti vilicom. U posudu od miksera staviti brašno i šećer, dodati izmrvljeni kvasac i ulje i zgnječeni kumpir, dodati dio vode i miksati mikserom sa spiralnim nastavcima, kad se sve povezalo dodati sol i ostatak vode ako je to potrebno. Tijesto miksati 10tak minuta. Čistu posudu namazati uljem pa unutra položiti tijesto ostavit na toplom mjestu barem pola sata ili dok se ne udvostruči.
Interesantan recept! Radila sam focacciu punjenu krompriom, a sad si me zaintrigirala s krompirom u tijestu.
OdgovoriIzbrišifina je i vlažna!
IzbrišiSuper izgleda. Volim kruh koji u sebi ima krumpira dugo je sočan i baš mi je fini.
OdgovoriIzbrišiupravo tako!
IzbrišiOva prva fotka je jaaaakooo lepa! Baš mi se sviđa! :) Obožavam fokaču sa krompirom, takvo testo mi je omiljeno. :)
OdgovoriIzbrišiE da, i novo zaglavlje bloga je prelepo dizajnirano! :)
hvala ti!
IzbrišiBaš djeluje onako sočno
OdgovoriIzbrišihvala draga
IzbrišiPrelepe fotkice i receptic, dobra ideja da se potrosi visak kuvanog krompira.:)
OdgovoriIzbrišitako je
IzbrišiObožavam ružmarin, tako da je ova objava pisana pravo zame.
OdgovoriIzbriši:)
Izbriši