ponedjeljak, 2. lipnja 2014.

Scones s jagodama

Jeste li već radili sconse?Vrlo je neobično ovo tijesto, izvana hrskavo al iznutra mekano, priprema je jednostavna i brza. Ja volim i u slanoj verziji a nekako najčešće radim obične, kao brza peciva. Svidjela mi se ova ideja s svježim jagodama pa sam odlučila isprobati Tein recept. Kod mene su baš zaredali recepti s jagodama al eto sad im je sezona pa guštam.



270 gr brašna( ja sam koristila bijelo i integralno 1:1)
160 gr maslaca
2 jaja 
120 ml slatkog vrhnja
sjemenke jedne mahune vanilije
2 žlice šećera
pol žličice soli
2 žličice praška za pecivo
200 gr očišćenih jagoda




U posudu prosijati brašno, dodati mu sol i prašak za pecivo,zatim šećer i hladan maslac izrezana na kockice u drugoj zdjelici razmutiti jaja i  slatko vrhnje. Suhe sastojke i maslac lagano izmješati mikserom pa dodati mješavinu vrhnja i jaja i jagode. Sve povezati u smjesu bez puno mješenja jer trebaju ostati komadići maslaca i komadi jagoda. Tijesto rukama spojiti u disk debljine 3 cm, pa pobrašnjelim nožem izrezati kao tortu na 8-12 komada. Premazati ih razmućenim jajem i posuti tamnim šečerom. Peći 20 minuta na 200 stupnjeva.
.

Broj komentara: 20:

  1. nisam nikada pravila skonse,ali ovi sa jagodama mi baš izgledaju ukusno.... jeli tijesto dovoljno čvrsto ili se peče u kalupu ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. je čvrsto je, skupi ga rukama da bude čvrsto al bez da ga puno mjesiš, maslac bi trebao ostati u mrvicama

      Izbriši
  2. Ajoooj, pa ovo je divno! I ja sam više za slana peciva, ali ovo bi mi sad sjelo ko budali šamar! ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne bi verovala koliko intenzivno u poslednje vreme razmišljam o skonsima :-) Merkam recepte, tražim najbolji, a da ni ne znam kakav im je ukus. Sad je stvarno vreme da ih probam, nema više čekanja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma ovi su divni a tako jednostavni, izvana kao keks hrskavi al unutra vlažni i mekani

      Izbriši
  4. Volim kad na tvom blogu zavladaju jagode :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja isto odugovlačim sa sconesima već godinama, ko da su atomska fizika. Moram ih probat napraviti dok još ima jagoda :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Slike su ti odlične a i sconesi ne zaostaju.

    OdgovoriIzbriši
  7. Nisam još radila sconse, ali ovi s jagodama su mi odlični!

    OdgovoriIzbriši