srijeda, 18. lipnja 2014.

Slani korneti

ako je i Vas ponijelo ovo nogometno ludilo i svojim gostima želite ponuditi nešto više od čipsa i kokica, onda ste na pravom mjestu. Ovi jednostavni korneti od tijesta za pizzu odlična su zamjena za kruh ili peciva a uz različite nadjeve, obećavam Vam da će biti hit. Poslužite ih uz hladno pivo!



Za ove kornete potrebno je 

500 gr brašna
sol
1 žličica sode bikarbone
3 žlice maslinovog ulja
2 žlice jogurta
150 ml mlijeka
sušeni origano ili neki drugi začin

za nadjev

salata tipa grčka
francuska salata
ruska salata
pršut i sir




U posudu staviti prosijano brašno, sol, prašak za pecivo, začine i sve promiješati vilicom pa dodati mokre sastojke i  umijestiti tijesto. Ostaviti ga da se malo odmori a nakon toga razvaljati na tanko i omotati oko kalupa za tuljke, ako nemate kalupe možete ih napraviti od alu folije.  Kornete peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15 minuta.  Dok se peku korneti možete pripremiti različite salate. Svojim gostima ostavite na izbor nadjeve za ove kornete jer je najbolje puniti  ih  i odmah jesti. Predlažem da probate sa francuskom salatom ili ruskom. Ja sam isprobala s grčkom salatom.




Broj komentara: 11: