sastojci za 4 burgera
1/2 šalice skuhane kvinoje
1/2 šalice zobenih pahuljica
1 velika cikla naribana
1 jaje
peršin,
50 gr feta sira
sol
papar
pecivo, namazi, pomidori, krastavci, salata.....
Kvinoju skuhati po uputama na vrećici, znači dupla količina vode i kvinoja kuhati na laganoj vatri u poklopljenoj posudi 15tak minuta. Kad se ohladi dodati naribanu ciklu, mrvljeni feta sir, razmućeno jaje, sol papar, peršin i zobene pahuljice. Podijeliti masu na 4-6 kuglica pa ih lagano spljoštiti da poprime oblik burgera. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva pa položiti burgere na papir za pečenje i lagano ih premazati maslinovim uljem, peći 15minuta pa okrenuti na drugu stranu.
Sad Vam je potrebno još samo pecivo, različiti namazi i salate da složite svoj burger onako kako najbolje znate i volite. Dobar tek!
ovu fotku dijelim s instagrama, ako već nemate svoj account slobodno mi se pridružite,
a ako imate slijedite me ;) ja sam blalla6
većina stvari koje pripremam tamo prvo ugleda sunce ;)
Ajme, pa ja ću sad poludit! :) Već sam rekla da ću počet bojkotirat food blogove, svaki put se prevarim kad sam najgladnija! ;) Ne sumnjam da je ovo još i finije nego što izgleda! Blago tvojima kod kuće! ;)
OdgovoriIzbrišiOduševio me ovaj burger, od boje, kombinacije namirnica, vjerujem da ću ga isprobati i uvjeriti se i u odličan okus. A posebno mi se sviđa kako si ga servirala i prezentirala, ovo je savršeno !
OdgovoriIzbrišihvala ti!
IzbrišiOva fora sa ciklom je odlična. Super izgleda ovaj burger.
OdgovoriIzbrišibaš tako!
IzbrišiBoja je pregenijalna.
OdgovoriIzbrišiDivna boja
OdgovoriIzbriši:)
IzbrišiZaobilazim kvinoju zbog cijene, koristim ove jeftinije varijante (proso, kus kus). Odlični burgeri i super boja
OdgovoriIzbriši