srijeda, 11. lipnja 2014.

Neki novi burgeri

Svi znate kako volim isprobavati nove  recepte, boje ovog burgera  su me očarale a superskupa i superzdrava kvinoja tražila je da postane nešto više od "obične" salate. A taman sam mislila što ću za ručak...



sastojci za 4 burgera

1/2 šalice skuhane kvinoje
1/2 šalice zobenih pahuljica
1 velika cikla naribana
1 jaje
peršin,
 50 gr feta sira
sol 
papar

pecivo, namazi, pomidori, krastavci, salata..... 


Kvinoju skuhati po uputama na vrećici, znači dupla količina vode  i kvinoja kuhati na laganoj vatri u poklopljenoj posudi 15tak minuta. Kad se ohladi dodati naribanu ciklu, mrvljeni feta sir, razmućeno jaje, sol papar, peršin i zobene pahuljice. Podijeliti masu na 4-6 kuglica  pa ih lagano spljoštiti da poprime oblik burgera. Pećnicu zagrijati na 200 stupnjeva pa položiti burgere na  papir za pečenje i lagano ih premazati maslinovim uljem, peći 15minuta pa okrenuti na drugu stranu.
Sad Vam je potrebno još samo pecivo, različiti namazi i salate da složite svoj burger onako kako najbolje znate i volite. Dobar tek!



ovu fotku dijelim s instagrama, ako  već nemate svoj account slobodno mi se pridružite,
a ako imate slijedite me ;) ja sam blalla6
većina stvari koje  pripremam tamo prvo ugleda sunce ;)



Broj komentara: 9:

  1. Ajme, pa ja ću sad poludit! :) Već sam rekla da ću počet bojkotirat food blogove, svaki put se prevarim kad sam najgladnija! ;) Ne sumnjam da je ovo još i finije nego što izgleda! Blago tvojima kod kuće! ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Oduševio me ovaj burger, od boje, kombinacije namirnica, vjerujem da ću ga isprobati i uvjeriti se i u odličan okus. A posebno mi se sviđa kako si ga servirala i prezentirala, ovo je savršeno !

    OdgovoriIzbriši
  3. Ova fora sa ciklom je odlična. Super izgleda ovaj burger.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zaobilazim kvinoju zbog cijene, koristim ove jeftinije varijante (proso, kus kus). Odlični burgeri i super boja

    OdgovoriIzbriši