.
sastojci za 3-4 tanjura
200 gr suhog šarenog fažola
2 veća kumpira
100 gr pancete
3 češnja češnjaka
200 gr blitve
200 gr koromača
sol
papar
maslinovo ulje
voda
Blitvu i koromač skuhati i usitniti u blenderu. Suhi fažol namočiti preko noći, kuhati ga dok ne omekša pa procijediti. U lonac naliti čistu vodu pa dodati fažol i kumpir na manje komade. Od češnjaka i pancete napraviti pešt, tako da sve zblendate u paštetu. I pešt dodati u maneštru i sve promiješati, dodati sol i papar. Kuhati dok kumpir ne omekša, pa dodati koromač i blitvu. Kumpir izvadit i zgnječiti vilicom, i onda sve vratiti u lonac. Po želji možete skuhati i neko sušeno meso pa sve očistiti od kosti i dodati u lonac.
Kad izvadite na tanjur, prelijte domaćim maslinovim uljem.
Uh ovo mi zvuči jako fino!
OdgovoriIzbrišiJa jako volim sve na žlicu, maneštre obožavam. Ovakvu sa koromačem nisam nikada probala al tako mi dobro zvuči da ću morati ,)
OdgovoriIzbrišiJa sam uvijek za ovakvo jelo, fino i zdravo i ova maneštra mi kod tebe fenomenalno izgleda !
OdgovoriIzbriši