ponedjeljak, 5. svibnja 2014.

Maneštra od koromača

Nisam neki tip od maneštre,  radije ću uzeti dobar komad mesa i zdjelu salate, al uvijek postoji izuzetak, za mene je to maneštra od  divljeg koromača, moja omiljena. Divlji koromač raste svuda uokolo u rano proljeće, beru se samo mladi listovi a okus koji oni daju maneštri je nešto posebno. Možete ga i oprati i ocjediti pa potom smrznuti.
.


sastojci za 3-4 tanjura

200 gr suhog šarenog fažola
2  veća kumpira
100 gr pancete
3 češnja češnjaka
200 gr blitve 
200 gr koromača
sol
papar
maslinovo ulje
voda


Blitvu i koromač skuhati i usitniti u blenderu. Suhi fažol namočiti preko noći, kuhati ga dok ne omekša pa  procijediti. U lonac naliti čistu vodu pa dodati fažol i kumpir na manje komade. Od češnjaka i pancete napraviti pešt, tako da sve zblendate u paštetu. I pešt dodati u maneštru  i sve promiješati, dodati sol i papar.  Kuhati dok kumpir ne omekša, pa dodati koromač i blitvu. Kumpir izvadit i zgnječiti vilicom, i onda sve vratiti u lonac. Po želji možete skuhati i neko sušeno meso pa sve očistiti od kosti i dodati u lonac.
Kad izvadite na tanjur, prelijte domaćim maslinovim uljem.








3 komentara:

  1. Ja jako volim sve na žlicu, maneštre obožavam. Ovakvu sa koromačem nisam nikada probala al tako mi dobro zvuči da ću morati ,)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam uvijek za ovakvo jelo, fino i zdravo i ova maneštra mi kod tebe fenomenalno izgleda !

    OdgovoriIzbriši