za dvije osobe
10tak zrelih marelica
nekoliko žlica meda
srž mahune vanilije
...
1/2 šalice badema
2 žlice šećera
grčki jogurt/slatko vrhnje/sladoled od vanilije
Pećnicu zagrijati na 250 stupnjeva, marelice oprati i obrisati, raspoloviti i izvaditi koštice, položiti ih na mastan papir. U zdjelici promiješati med i sjemenke vanilije pa preliti preko voća. Peći 15tak minuta.
Za to vrijeme u tavici otopiti šećer i dodati badem na ploške. Miješati da se šećer zalijepi oko badema.
Za to vrijeme u tavici otopiti šećer i dodati badem na ploške. Miješati da se šećer zalijepi oko badema.
U zdjelicu servirati pečene marelice posute ušećerenim bademima pa poslužiti uz grčki jogurt, sladoled od vanilije, žavajun ili mascarpone. Na ovaj način možete peći još i šljive, nektarine, breskve, kruške..
p.s. ako ovaj desert pripremate za odrasle, kapnite koju kap ruma ;) i da koštice sačuvajte ;)
p.s. ako ovaj desert pripremate za odrasle, kapnite koju kap ruma ;) i da koštice sačuvajte ;)
Ovo izgleda odlično. Baš bi mi sada prijala jedna porcija ;)
OdgovoriIzbrišiJednostavan i ukusan desert baš za ljetne dane
OdgovoriIzbrišiObi;no su ba sjednostavna jela vrlo ukusna!
OdgovoriIzbrišiPredivno! Pravim i sama nešto slično, jako jednostavno i fino. To pečenje i karamelizovanje u pećnici nekako probudi i intenzivira ukus voća... Mnogo su ti nekako "jestive" fotkice danas! :)
OdgovoriIzbrišiOvo je baš dobro. Jako mi se sviđa! :)
OdgovoriIzbrišiSuper recept i preslatka posudica/kalup
OdgovoriIzbrišiObožavam ovakve deserte, odlično izdanje marelica !
OdgovoriIzbriši