petak, 17. lipnja 2011.

Baš kao Snickers


Neki dan me uhvatila glad u trgovini, uzela sam Snickers.
Već s prvim zalogajem sjetila sam se kako sam nekad obožavala ovu čokoladicu, svakodnevno sam ih jela i odmah sam odlučila potražiti neki desert  koji će me podsjetiti na taj okus . Istraživala sam, proučavala, kombinirala  nekoliko recepata.... i na kraju je nastala ova prekrasna torta.


1. sloj
Hrskava  kora
80 gr corn flakesa
200 gr maslaca od kikirikija
100 gr otopljene tamne čokolade

u blenderu sjediniti corn flakes i maslac od kikirikija, ne treba ga skroz usitniti,
dodati otopljenu čokoladu pa smjesu staviti u pripremljen kalup za tortu i poravnati,
staviti u hladnjak da se stisne..

2. sloj
Tamni biskvit
3 jaja
3/4 šalice šećera
1/2 šalice brašna
1/4 šalice kakao praha


jaja mutiti s šećerom, dok se ne utrostruče, i onda kroz sito dodati brašno i kakao.
Peći u  zagrijanoj pećnici 15tak minuta.
Biskvit staviti na hrskavu koricu.


3. sloj
Talijanska meringa s kikirikijem
60 gr bjelanjaka
30 gr šećera 
mutiti mikserom  na srednjoj brzini, ne smije biti previše čvrsti snijeg


napraviti sirup od 120 grama šećera i 30 grama vode
postoje različiti načini testiranja gustoće sirupa,
možete na mokre prste kapnuti kap sirupa i kad razdvojite prste ako imate nit, na dobrom ste putu...
ako imate termometar, trebalo bi sirup zakuhati do 144 stupnja....
tako pripremljen sirup u lijevati u tankom sloju uz rub zdjele u snijeg i lagano mutiti dok ne dodate sav sirup. Nakon toga miksati najvećom brzinom dok se malo ne ohladi.
u meringu dodati  80 grama grubo sjeckanih pečenih kikirikija, pa kremu premazati preko tamnog biskvita i staviti tortu u zamrzivač.




4. sloj
čokoladni ganache
200 ml slatkog vrhnja
200 gr tamne čokolade
zagrijati vrhnje, preliti preko sjeckane čokolade pa mješati dok se sve ne sjedini.
Ohladiti kremu pa uliti u kalup iznad meringe. Tortu dobro ohladiti.




Ja sam je ukrasila s kikirikijem i cijelu  obukla u čokoladni omotač.

Broj komentara: 8:

  1. Ma bezi bre..zarazi me sa ovim:))))Uh kako fino izgleda zagrizla bih monitor;)Pre neki dan sam na nagovor jedne drugarice prvi put jela mars cokoladu iz friteze:) Cudo:)

    OdgovoriIzbriši
  2. pohanu??!!! kako ti se svidjela??? čula sam da je odlično!

    OdgovoriIzbriši
  3. obožavam snickers, obožavam. Zapravo obožavam sve od kikirikija i super mi je kikiriki u kombinaciji s čokoladom. Svaka čast na ovoj kreaciji, super!

    OdgovoriIzbriši
  4. Koliko slojeva! Kombinacija kikirikija s čokoladom je odlična, tako da vjerujem da je i torta jako fina.

    OdgovoriIzbriši
  5. Sembra divina!
    Vado su Google a farmi tradurre la ricetta ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. nakon što sam pojela treću fetu mogu samo reći da je odlična, imala sam još namjeru napraviti karamel umak ali nisam stigla, ali odlično bi pasao!
    @arabafelice, famelo sapere se Google non capisce il croato!

    OdgovoriIzbriši
  7. Predobro!! Već slinim, a receptić sam pospremila :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Maja, ganache je baš sve podigao na drugu razinu, koristila sam prvi put onu novu čokoladu od Nestlea i izvrsna je

    OdgovoriIzbriši