petak, 9. ožujka 2012.

Ferrero Rocher torta




Kada sam prvi put napravila ovu tortu, postala je broj 1.Ni jednu drugu tortu nisam radila toliko puta. Izvedba je krajnje jednostavna a rezultat zapanjujući. Torta  me je odmah osvojila.  Recept sam pokupila na forumu, samo sam izbacila napolitanke..Istu tortu možete pogledati i kod Tamare i  Maje.


za biskvit je potrebno


1 šalica oštrog brašna
1 šalica glatkog brašna
2 šalice smeđeg šećera
1 1/2  žličica praška za pecivo
1 1/2 žličica sode bikarbone
3/4 šalice bio kakao praha


 2 jaja
1 šalica mlijeka
1/2 šalice ulja
1/2 šalice kipuće  vode
dvije žličice arome vanilije


U zdjelu staviti sve suhe sastojke pa promješati, u drugoj zdjeli promješati jaja, mlijeko i ulje pa dodati u suhe sastojke.  Miksati dok se ne  poveže, na kraju dodati kipuću vodu i samo kratko miješati. Smjesu uliti u kalup za tortu koji ste prethodno obložili masnim papirom. Peći u zagrijanoj pećnici, 40 minuta na 170 stupnjeva. Kad se ohladi  dijagonalno prerezati tako da dobijete tri kore.


  za kremu


500 gr Nutelle
500 gr mascarponea
250 gr pečenih lješnjaka



Lješnjake tostirati na suhoj tavi, pazeći da ne zagore. Istresti ih u kuhinjsku krpu pa trljati da se kožica oguli. Lješnjake nožem grubo nasjeckati. U zdjeli izmiksati omekšali mascarpone s Nutellom pa dodati sjeckane lješnjake. Ja ih nisam stavila u kremu nego sam ih poslagala po površini torte. Ovom kremom nadjenuti i premazati tortu.

31 komentar:

  1. Pravila sam ovu tortu zbog toga sto eto svima se jako puno svida..no praveci je vec sam znala da to nije moj tip slastice,naime,sve sastojke volim ponaosob i ja volim kombinasciju sira i neeceg kiselkastog ,ne cokoladnog jer meni se taj spoj ne svida ,cini je puno teskom,dok voeni namazi je podizu i siru daju okus..mascapone je meni bezukusan ma kako skup bio..lijepa prezentacija !!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. žao mi je da ti se nije svidjela, ja inače nisam ljubitelj voćnih torti tako da je ovo za mene savršena kombinacija.

      Izbriši
  2. Moja obožavana torta :D Napolitanke sam isto već odavno izbacila, a lješnjake tostiram u pećnici, puno je je jednostavnije.

    OdgovoriIzbriši
  3. Woow,torta je fantastična,nikada ju nisam pravila,zbilja moram:)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovu tortu obožavam, od onda sam je radila još tri puta :) Jednostavno je predivna! predivne fotke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kakvu si žlicu koristila , veliku ili malu, za mjericu??

      Izbriši
  5. Ne volim nutellu:) je li da sam čudna?! I zato meni ova torta nije neišta posebno. Jest da je bomba u svakom pogledu, tu se slažem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zbilja si jedna od rijetkih koji ne vole Nutellu, možda da probaš s nekim drugim kako namazom,ili čak linoladom milk?!

      Izbriši
  6. Ja sam je baš danas radila prvi puta prema Majinom receptu... ova tvoja izgleda odlično :) Ja sam stavila napolitanke, ali mislim da ću ih sljedeći put izbaciti :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Znam za ovu tortu ali nikako da ju napravi, a jako mi se sviđa i znam da bi se mojima jako dopala, morat ću napraviti jedan vikend bez ikakve posebne prigode :) Prekrasno si ju napravila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikad ne traži posebnu prigodu za tortu, ova je toliko jednostavna da je i zatvorenih očiju možeš napraviti.

      Izbriši
  8. Vec dugo merkam ovu tortu! Zaista lepo izgleda i zvuci... :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Već i naziv obećava, a torta zaista sjajno izgleda. I veoma je lepo ukrašena.

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja se stalno oduševljavam ovom tortom ,a nikako da je sama napravim. Obožavam nutellu i zapravo čekam neku prigodu da se počastim. Super mi je i u tvojoj izvedbi !

    OdgovoriIzbriši
  11. I ja imam želju da je probam,ali nikako da dođe na red.Tvoja je baš baš super!

    OdgovoriIzbriši
  12. predivna tortica, morala bih je i ja konačno napraviti

    OdgovoriIzbriši
  13. Izvrsno izgleda. Ja već neko vrijeme tražim prigodu za napraviti ovu tortu a ovaj vikend mm ima rođendan pa ću je konačno i ja napraviti.

    OdgovoriIzbriši
  14. Zapazila sam ovu tortu kod Maje, i namjeravam je napraviti prvom prilikom... Divno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
  15. I ja sam ranije zapazila ovu tortu ali nekako mi se čini okusom prebogata pa me to malo odbija od isprobavanja. Koliko god volim kombinaciju čokolade i lješnjaka, nekako mi u ovoj torti fali nešto što će izbalansirati okuse, nešto da je osvježi. Možda sam totalno u krivu i možda me potpuno oduševi kad je jednom isprobam. U svakom slučaju, u tovjoj izvedbi izgleda jako lijepo!

    OdgovoriIzbriši
  16. Imam jedno možda malo glupo pitanjce. U receptu koristiš šalicu kao mjeru. E sad da li je to mjera za 2 dcl ili kao u američkim receptima da je 1cup=240 ml?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobila sam na poklon tu "američku" šalicu s mjerama pa nju koristim

      Izbriši
  17. samo jedno pitanjce....da li mjerite sastojke sa velikom ili malom žlicom?

    OdgovoriIzbriši