utorak, 26. lipnja 2012.

Trokuti s tikvicama i sirom




Kad već moram nešto spremiti za ručak, neka to bude nešto će poslužiti i za večeru. To je moja parola posljednjih dana. Slobodno poduplajte dozu, ove trokutiće lako možete zamotati u foliju i ponijeti sa sobom na posao ili još bolje na plažu! Ako upalite klimu lakše ćete izdržati ovih 20tak minuta koliko je potrebno da se trokuti ispeku.


za trokutiće je potrebno

1 paket listova za savijače
200gr svježeg sira
100 gr feta sira
1 jaje
2 manje tikvice
sol, papar


Tikvice oprati i naribati zajedno s korom, posoliti. Sireve promješti zajedno, dodat umućeno jaje, soli i papra po želji pa na kraj umješati ribane tikvice iz  kojih  smo prethodno istisnuli višak tekućine.
Listove rastvoriti na kuhinjsku krpu, jedan list podjeliti  na tri trake, trake slagati jednu na drugu i premazivati ih uljem, Na kraj trake staviti jednu žlicu nadjeva, pa slagati tijesto tako da na kraju dobijete trokut. Trokut po želji premazati jajetom i posuti sezamom, te peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva ,15tak minuta.


44 komentara:

  1. Ovo ću spremiti dragom za posao neki dan jer on za razliku od mene obožava tikvice.
    Sebi ću ih spremiti samo sa sirom.
    Hvala što si podijelila s nama ovaj recept :)

    http://artonmyway95.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da ti se sviđa, javi mi dojmove!

      Izbriši
  2. ma fenomenalni, volim ovakvu hranu :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična ideja. Nadjev je super, a može se dodati i kakav komadić pancete unutra.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nadjev se može skroz izmjeniti, dodati špinat umjesto tikvica ili pečene paprike

      Izbriši
  4. Na tikvice sam se dugo vremena privikavala, nisam ih voljela jesti, a sad ih jedem baš u svemu :D Lijep recept :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, meni su tikvice vrlo neutralne tako da su često na našem stolu

      Izbriši
  5. Krasno, jako volim ovakve "slastice"!..nešto slično i sama radim..Inače u ovu smjesu bi ja još dodala malo običnih nasjeckanih oraha, probaj idući put, bar za probu, bude onako krckavo pod zubima, a orahi daju jednu još dodatnu notu svemu skupa....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. odlična ideja s orasima, obavezno ću isprobati

      Izbriši
  6. odlicno predjelo, uvijek rado vidjeno na mom meniju. jedini stvarni minus u ovom trenutku je paljenje pecnice....

    OdgovoriIzbriši
  7. Fantasticni su i prakticni za ponijeti.

    OdgovoriIzbriši
  8. Fantastično izgleda,u ukus ne sumnjam, i probam obavezno!

    OdgovoriIzbriši
  9. Iz nekog razloga, ovakvo pecivo mi je uvek privlacno :)
    Valjda su mi ovi trouglovi nekako lepi na oko... znam kada god bi uzela tako neko pecivo, bas mi je prijalo, tako da ne sumnjam da bi mi i ovo bilo jako fino...

    OdgovoriIzbriši
  10. taman ono što mi treba, napravit ću ovo sigurno jer tikvice su mi trenutno svakodnevno na meniju, a i dopada mi se ovako zamotavanje u trokute

    OdgovoriIzbriši
  11. Nisam još jela tikvice u nekom tijestu, sviđaju mi se ovi trokutići :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Odlicno! Ovakva peciva su mi sjajna za poneti na posao za uzinu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako i kod mene završe oni zadnji komadi, ako imam sreće!

      Izbriši
  13. Fantastično. I meni odgovara kada od ručka ostane za večeru. Čak moji i vole to! Pitanje: znači li to da su u jednom trokutu tri trake?

    OdgovoriIzbriši
  14. tako je, cijeli jedan list je u trokutu, budući je nadjev dosta vlažan pa da ne procuri

    OdgovoriIzbriši
  15. Ovo je nešto što uvijek volim, sa sirom obavezno, a i bilo koje zeleno povrće uz sir je dobro došlo. Sviđa mi se što si stavila tikvice. Trokutići jako lijepo izgledaju !

    OdgovoriIzbriši
  16. napokon i receptic :) super izgledaju..

    OdgovoriIzbriši
  17. Parola ti je fantastična, pitam se zašto se ja nisam sjetila ubit dvije muhe jednim udarcem - i ručak i večera u jednom. Trokuti su divni, moj M. bi ti ih sve smazao s tanjura, njemu su tikvice+sir omiljena kombinacija :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Moram videti kako da ih uvijem, nisam bas sigurna da li cu umeti iskreno...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vrlo je jednostavno, samo preklapaš na trokut

      Izbriši
  19. Divni su ti trouglici. Obicno ih pravim u kombinaciji sira i nekog lisnatog povrca. Prvom prilikom probacu sa tikvicama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, ova kombinacija mi se svidjela iako ih i sa špinatom radim

      Izbriši
  20. mmm, ovo mi se jako sviđa!!
    ode u bukmark!

    OdgovoriIzbriši
  21. Odlična ideja! Ja radila takve slične Samose, samo sa mesom i super su bili, i ova ideja mi se sviđa ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidjela sma tvoje samose, nisam ljubitelj prženja u ulju.
      vjerujem da bi se i samose mogle u pećnici ispeći

      Izbriši
  22. Super! Radila sam slicno samo u obliku klasicne savijace, ovako su ljepse :)

    OdgovoriIzbriši
  23. Krasan ljetni snekić, obožavam ovakve slane delicije.

    OdgovoriIzbriši