Kad već moram nešto spremiti za ručak, neka to bude nešto će poslužiti i za večeru. To je moja parola posljednjih dana. Slobodno poduplajte dozu, ove trokutiće lako možete zamotati u foliju i ponijeti sa sobom na posao ili još bolje na plažu! Ako upalite klimu lakše ćete izdržati ovih 20tak minuta koliko je potrebno da se trokuti ispeku.
za trokutiće je potrebno
1 paket listova za savijače
200gr svježeg sira
100 gr feta sira
1 jaje
2 manje tikvice
sol, papar
Tikvice oprati i naribati zajedno s korom, posoliti. Sireve promješti zajedno, dodat umućeno jaje, soli i papra po želji pa na kraj umješati ribane tikvice iz kojih smo prethodno istisnuli višak tekućine.
Listove rastvoriti na kuhinjsku krpu, jedan list podjeliti na tri trake, trake slagati jednu na drugu i premazivati ih uljem, Na kraj trake staviti jednu žlicu nadjeva, pa slagati tijesto tako da na kraju dobijete trokut. Trokut po želji premazati jajetom i posuti sezamom, te peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva ,15tak minuta.
Ovo ću spremiti dragom za posao neki dan jer on za razliku od mene obožava tikvice.
OdgovoriIzbrišiSebi ću ih spremiti samo sa sirom.
Hvala što si podijelila s nama ovaj recept :)
http://artonmyway95.blogspot.com/
drago mi je da ti se sviđa, javi mi dojmove!
Izbrišima fenomenalni, volim ovakvu hranu :)
OdgovoriIzbrišiOdlična ideja. Nadjev je super, a može se dodati i kakav komadić pancete unutra.
OdgovoriIzbrišinadjev se može skroz izmjeniti, dodati špinat umjesto tikvica ili pečene paprike
IzbrišiNa tikvice sam se dugo vremena privikavala, nisam ih voljela jesti, a sad ih jedem baš u svemu :D Lijep recept :)
OdgovoriIzbrišihvala, meni su tikvice vrlo neutralne tako da su često na našem stolu
IzbrišiKrasno, jako volim ovakve "slastice"!..nešto slično i sama radim..Inače u ovu smjesu bi ja još dodala malo običnih nasjeckanih oraha, probaj idući put, bar za probu, bude onako krckavo pod zubima, a orahi daju jednu još dodatnu notu svemu skupa....
OdgovoriIzbrišiodlična ideja s orasima, obavezno ću isprobati
Izbrišiodlicno predjelo, uvijek rado vidjeno na mom meniju. jedini stvarni minus u ovom trenutku je paljenje pecnice....
OdgovoriIzbrišiFantasticni su i prakticni za ponijeti.
OdgovoriIzbrišihvala
IzbrišiFantastično izgleda,u ukus ne sumnjam, i probam obavezno!
OdgovoriIzbrišiIz nekog razloga, ovakvo pecivo mi je uvek privlacno :)
OdgovoriIzbrišiValjda su mi ovi trouglovi nekako lepi na oko... znam kada god bi uzela tako neko pecivo, bas mi je prijalo, tako da ne sumnjam da bi mi i ovo bilo jako fino...
hvala, i kod mene oko bira!
IzbrišiZgodno za piknik :)
OdgovoriIzbrišiupravo tako!
Izbrišitaman ono što mi treba, napravit ću ovo sigurno jer tikvice su mi trenutno svakodnevno na meniju, a i dopada mi se ovako zamotavanje u trokute
OdgovoriIzbrišidrago mi je da ti se svidio recept!
IzbrišiNisam još jela tikvice u nekom tijestu, sviđaju mi se ovi trokutići :)
OdgovoriIzbrišiOdlicno! Ovakva peciva su mi sjajna za poneti na posao za uzinu...
OdgovoriIzbrišitako i kod mene završe oni zadnji komadi, ako imam sreće!
IzbrišiFantastično. I meni odgovara kada od ručka ostane za večeru. Čak moji i vole to! Pitanje: znači li to da su u jednom trokutu tri trake?
OdgovoriIzbrišitako je, cijeli jedan list je u trokutu, budući je nadjev dosta vlažan pa da ne procuri
OdgovoriIzbrišiOvo je nešto što uvijek volim, sa sirom obavezno, a i bilo koje zeleno povrće uz sir je dobro došlo. Sviđa mi se što si stavila tikvice. Trokutići jako lijepo izgledaju !
OdgovoriIzbrišihvala ti!
Izbrišinapokon i receptic :) super izgledaju..
OdgovoriIzbrišihvala!!
IzbrišiParola ti je fantastična, pitam se zašto se ja nisam sjetila ubit dvije muhe jednim udarcem - i ručak i večera u jednom. Trokuti su divni, moj M. bi ti ih sve smazao s tanjura, njemu su tikvice+sir omiljena kombinacija :)
OdgovoriIzbrišiMoram videti kako da ih uvijem, nisam bas sigurna da li cu umeti iskreno...
OdgovoriIzbrišivrlo je jednostavno, samo preklapaš na trokut
IzbrišiDivni su ti trouglici. Obicno ih pravim u kombinaciji sira i nekog lisnatog povrca. Prvom prilikom probacu sa tikvicama.
OdgovoriIzbrišihvala, ova kombinacija mi se svidjela iako ih i sa špinatom radim
Izbrišimmm, ovo mi se jako sviđa!!
OdgovoriIzbrišiode u bukmark!
hvala ti!
IzbrišiOdlična ideja! Ja radila takve slične Samose, samo sa mesom i super su bili, i ova ideja mi se sviđa ;)
OdgovoriIzbrišividjela sma tvoje samose, nisam ljubitelj prženja u ulju.
Izbrišivjerujem da bi se i samose mogle u pećnici ispeći
Super! Radila sam slicno samo u obliku klasicne savijace, ovako su ljepse :)
OdgovoriIzbrišiKrasan ljetni snekić, obožavam ovakve slane delicije.
OdgovoriIzbriši