ponedjeljak, 22. listopada 2012.

Ratatouille u kori



Ako ste u prilici nabaviti zadnje domaće  pomidore, tikvice, patlidžane i paprike, za vrlo kratko vrijeme možete imati brz ručak.  Iako je već jesen ja i dalje uživam u ljetnom povrću.



sastojci za jedan tart

1 paket razvaljanog lisnatog tijesta
1 paprika
1 tikvica
1 patlidžan
salsa od pomidora
origano,sol
maslinovo ulje

Tikvicu i patlidžan oprati i narezati na tanke kolutice, posoliti. Papriku očistiti od sjemenki i isto izrezati na kolutiće.  Na lisnato tijesto u tankom sloju namazati domaću salsu od pomidora, pa poslagati kolutiće povrća.Posuti  s mal osoli i papra i začiniti majčinom dušicom,  preliti maslinovim uljem pa peći u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko 30 minuta.


Broj komentara: 20:

  1. Također uživam u zadnjim plodovima paradajza i drugog povrća, a ovo je lijep način da ih iskoristimo do kraja :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I kad fino povrće pusti svoje sokove,a dizano tijesto hrskavo.
    Odlično.

    OdgovoriIzbriši
  3. Krasne fotke, krasan recept. Kombinacija tijesta i povrća je divna.

    OdgovoriIzbriši
  4. Jako dekorativno preklopljeno lisnato tijesto, baš kao da mami da ga se napuni ukusnim povrćem.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ovo je super,a javljam ti da sam puding sa Nutellom probala i pravim ga ponovno,to ti sve govori,hvala ti na super receptiću:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. baš mi je drago to čuti, hvala ti što si isprobala!

      Izbriši
  6. ja bi se vratila na ono divno ljetno povrće...ah :) krasan recept!

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo si odlično napravila ! I ja uživam u povrću dok god ga ima, ovaj tart je super ideja i jako dobro mi izgleda !

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo je divna kombinacija i vrlo lepo napravljena "korpica" od testa:))

    OdgovoriIzbriši
  9. lijepa mi je ova kombinacija, domaće povrće na tijestu nikad ne bih odbila :)

    OdgovoriIzbriši