petak, 27. rujna 2013.

Raw pita od jabuka

Vjerujem da se sve  u životu pa i ono ružno  događa s razlogom, najčešće je teško shvatiti te razloge ali ako malo zagrebemo ispod površine nađemo nešto pozitivno u tome ... Ružno je da mi je crkla pećnica, ustvari  gornji gijač je pregorio. Serviser trenutno nema takav, naručiti će ga i doći će kad dođe. A do tada ja svoju želju za slatkim  i slanim jelima iz pećnice moram prebaciti na štednjak, moram se nekako snaći. Već duže vrijeme pratim raw "kuhinju". I eto saavršene prilike da isprobam koji raw desert. U trgovini zdravom hranom opskrbila sam se zdravim namirnicama, proguglala u potrazi za "dobrim" receptom i evo rezultata.



Pita od jabuka RAW

3 šalice suncokretovih sjemenki
1 1/2 šalica grožđica
cimet
1-2 žlice agavinog sirupa ili raw meda
1-2 žlice jabučnog octa ili limunovog soka

4-5 jabuka iz bio uzgoja



U kuhinjskom robotu samljeti sjemenke suncokreta i pol količine grožđica, dodajte i cimet i med. Dio smjese (2/3)  utisnite u kalup, najbolje je koristiti prsten za torte zbog toga što nema dno. Staviti u hladnjak ili zamrzivač da se stegne. 
Jabuke oguliti i očistiti od srži, pa narezati na tanke šnite. U robotu samljeti preostale grožđice, cimet, i jabučni ocat ili limunov sok. Jabuke uvaljati u smjesu s grožđicama i poslagati preko kore u obliku cvijeta. Po želji posuti ostatkom smjese od podloge u  koju smo dodali mljevene bademe.

Kako nam se svidjela? sigurno se pitate, pa iskreno....ne loše ali radije bi grickala jabuku i bademe. Samo oblik torte teško da će zavarati/zadovoljiti ljubitelja slastica kao što sam ja! Jeste li već isprobali kakkav raw desert?



Broj komentara: 14:

  1. Jaooo... jako lepo izgleda. Kao da je "prava" (pečena) :)

    OdgovoriIzbriši
  2. I ja sam pomislila da je pecena pita sa jabukama. Zaista predobro deluje!

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlično si se snašla,pita izgleda fantastično!

    OdgovoriIzbriši
  4. Nadam se da će pećnica ubrzo opet proraditi, raw deserti su dobra ideja, ovdje mi se sviđaju sastojci i rado bih ga isprobala !

    OdgovoriIzbriši
  5. Žao mi je što ti se pokvarila pećnica ali vidim da si ti i u tome našla nešto pozitivno - barem si uspjela isprobati raw desert :). Moram priznati da jako volim jabuke i posebno su mi fine u svim vrstama deserata pa sam sigurna da bi mi i ovo bilo prefino. Krasne fotke i divan recept :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ma meni je ovo skroz ok, zdravo a još uvijek je slatko

    OdgovoriIzbriši