Žao mi je samo što nisam smanjila količinu šećera jer mi je ovo bilo preslatko. Sljedeći put ću smanjiti šećer a lješnjake zamjeniti kikirikijem uz dodatak kikiriki maslaca.
sastojci za gnijezda
200 ml vode
200 gr šećera (slobodno smanjiti na 150gr)
150 gr maslaca
100 gr tamne čokolade
250 gr keksa s maslacem
150 gr mljevenih pečenih lješnjaka
nutella ili ganache
U lončiću zagrijati vodu, šećer i maslac pa dodati čokoladu i sve zajedno otopiti. U smjesu dodati mljevene kekse i lješnjake pa mješati dok se ne sjedini. Masu ostavit da se ohladi i stisne. Od mase oblikovati male kuglice pa uvaljati u grubo sjeckane lješnjake i kuhačom udubiti rupicu. Rupicu ispuniti nutellom ili ganache kremom. Čuvati u hladnjaku je će tako nutella ostati čvrsta i zadržati svoj oblik.
Krasno izgledaju! Vjerujem da bi se količina šećera slobodno mogla smanjiti i na 100 g, pogotovo ako se koristi nutella.
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiJako fina i dekorativna i kod nas omiljena.
OdgovoriIzbrišiKod mene su nezaobilazna već odavno, uvek ih ubacim na spisak kolača ;)
OdgovoriIzbrišiod sad su i na mom spisku
IzbrišiIzgledaju veoma fotogenično.
OdgovoriIzbrišiZa tako fine kolacice uvek ima mesta.:)))
OdgovoriIzbrišinaravno!!
IzbrišiPrekrasna su gnijezna :)
OdgovoriIzbrišihvala ti
IzbrišiSuper ideja za kikiriki, cekam da vidim utiske.
OdgovoriIzbrišijavim ti!
Izbriši