sastojci za kolačiće
500 gr lisnatog tijesta
500 ml mlijeka
3 žumanjka
100 gr šećera
mahuna vanilije
4 žlice škrobnog brašna
želatina u listićima (3 kom)
200 ml slatkog vrhnja
U zdjelici promješati žumanjke, 100 ml mlijeka, šećer i škrobno brašno.Preostalo mlijeko zagrijati s otvorenom mahunom vanilije, obavezno sastrugati sjemenke. Listiće želatine namočiti. U smjesu s jajima postepeno dodavati toplo mlijeko i istovremeno miješati. Dodati želatinu. Mješati dok se krema ne zgusne a želatine ne otopi. Kremu uliti u nisku i široku posudu da se što prije ohladi. Prekriti ju prijanjajućom folijom da se ne stvori korica. Slatko vrhnje umutiti u čvrsti šlag i dodati u kremu.
Prvi jastuk lisnatog tijesta razvaljati na pobrašnjenog površini. Uz pomoć ravnala izrezivati trake širine 3 cm. Traku premazati vodom (vrlo malo) omotati oko kalupa počevši od vrha prema dnu tako da se slojevi preklapaju. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 15tak minuta. Ostaviti ih da se ohlade. Postupak ponoviti i sa drugim jastukom. Od ove količine trebali biste dobiti 18 tuljaka. Moji su prilično visoki.
Pažljivo skinuti tuljke s kalupa pa puniti kremom, dok se krema ne stisne dobro bi bilo da stoje uspravno. Prije posluživanja posuti ih mljevenim šećerom.
Pažljivo skinuti tuljke s kalupa pa puniti kremom, dok se krema ne stisne dobro bi bilo da stoje uspravno. Prije posluživanja posuti ih mljevenim šećerom.
Slike su mi wooow :) I am in love :)
OdgovoriIzbrišihvala draga!
IzbrišiO koliko je lepo, fotgrafije su fantasticne :)
OdgovoriIzbrišijaako fino, volim ovakve kolačiće, i lijepo dekorativno izgledaju!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiJako su lepi! Cim sam ih videla, dopali su mi se...
OdgovoriIzbrišiTamara, srecni praznici tebi i tvojoj porodici! :)
Hvala ti od srca!
IzbrišiI meni izgledaju kao sladoledi :) Odlično!
OdgovoriIzbrišiLOL!! I meni!! ;)
IzbrišiSlike su zaista fantasticne, a i rolnice izgledaju preukusno :)
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiI ja puno volim listnato testo :). Krasno izgledaju ove rolnice!
OdgovoriIzbrišihvala!
IzbrišiDivno izgledaju, jedan vrlo elegantan desertic.:)))
OdgovoriIzbrišihvala ti!
Izbrišifotke su ti genijalne. moj recept za kremu je vrlo sličan, ali tvoji tuljci su puuuuno efektniji od mojih.
OdgovoriIzbrišihvala!!
IzbrišiPrekrasna vaza i još ljepše "cvijeće". Meni je za ovakvu kremu odličan dodatak rum, totalno podigne cijelu kombinaciju.
OdgovoriIzbrišiBaš su lepi, elegantni! Fotke su prelepe!
OdgovoriIzbrišiJoj ne da lepo izgledaju :)
OdgovoriIzbrišiSkoro sam na slavi kod drugarice imala priliku da probam te kornetice, samo u slanoj varijanti. Sa lososom, avokadom, i jos ne znam cime, ma bozanstveni su. I jeste, bez tih kalupa, mnogo teze to sve ide.
Veliki pozdrav Tamara :)
i ja planiram isprobati slanu varijantu!!!
IzbrišiOvo su mi jedni od najdražih kolačića, krema i lisnato tijesto, mmmm, krasni su tuljci !
OdgovoriIzbriši