četvrtak, 6. veljače 2014.

slani post- Curry od bundeve i slanutka

Nakon dužeg vremena napokon jedan slani post, sve ih je rijeđe na blogu  iako to je ono što svakodnevno pripremam. Ovog puta poželjela sam isprobati nešto novo i drugačije, iako nisam ljubitelj jakih, istočnjačkih okusa ovo me jelo osvojilo. Savršeno je za vegetarijance a budući da slanutak ne sadrži gluten pogodan je i za one s  intolerancijom na gluten. Najteži dio je kuhanje slanutka a tu uvijek možete doskočiti kupnjom konzerviranog slanutka pa će priprema biti još i brža. I još mala napomena, iako se ovo zove curry, nisam koristila kupovnu mješavinu začina  već sam jelo  prilagodila svom ukusu.



sastojci za 4 osobe

3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
3 lista lovora
2 češnja češnjaka
manja glavica kapule
2 cm korjena đumbira
kurkuma
sol
papar

500 gr bundeve
200 gr kuhanog slanutka
500 ml povrtnog  temeljca
par žlica vrhnja ili milerama


Ako koristite suhi slanutak namočite ga preko noći ,ujutro ga skuhajte u slanoj vodi s listom lovora. U lonac staviti dvije žlice maslinovog ulja pa dodati nasjeckanu kapulu, češnjak  i đumbir. Dodajte i list  lovora, sol, papar i kurkumu pa sve kratko popržite da se oslobode arome. Bundevu oguliti i nasjeckati na kockice  pa dodati u lonac, dodati i slanutak i sve podliti s temeljcem.  Priprema ovog jela jer brza jer je slanutak već kuhan a bundevi je potrebno kratko vrijeme da se skuha.   Pred kraj provjeriti okuse i dodati vrhnje. Poslužiti uz naan.  Dobar tek!


Broj komentara: 11:

  1. ovo bas zvuci u mom stilu.. ljubitelj sam istocnjacke kuhinje i bas mi se svidja ova kombinacija bundeve i slanutka.. imam i jedno i drugo pa cu sigurno ovih dana isprobati =)))

    OdgovoriIzbriši
  2. Sviđa mi se kombinacija, baš dobro izgleda.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicno mi deluje...jel si sigurna da ide ovoliko djumbira, ili je greska....?

    OdgovoriIzbriši
  4. Fino a opet možemo kombinirati začinima koje nam pašu.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična kombinacija i jako prihvatljiva, jer koliko got se kuha slanutak, nikad se ne zagusti. Znam da se jedan dio slanutka protisne, ali ovo mi je super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovdje bundeva fino zagusti a i vrhnje da ono svoje!!

      Izbriši