četvrtak, 10. srpnja 2014.

Špageti od tikvica sa crvenim pestom

Ova spravica je pravo čudo.  Budući da je sezona tikvica krenula ja sam se brže bolje bacila na isprobavanje. Spiralizirati možete tikvice, mrkvice i krastavce. Ako odlučite platiti malo više možete nabaviti pravi spiralizator i koristiti ga i za ostalo povrće. Ja sam ovim vrlo zadovoljna. Može se naći na ebay-u za par dolara a ako ste vješti s nožem uz pomoć klasične gulilice za povrće možete napraviti špagete.   Ako još niste probali sirove tikvice pravo je vrijeme da to učinite, a ako se ipak ne usudite špagete možete lagano "zagrijati" u tavici ;) Sad kad nema prepreka ajmo na recept



sastojci za dvije osobe

2-3 mlade tikvice
sok pola limuna
sol
...

 za crveni pesto

šaka namočenih oraha/badema
 2režanja češnjaka
4 sušena pomidora
maslinovo ulje


Tikvice trebaju biti mlade i čvrste, uz pomoć spravice napravite špagete pospite ih solju i nakapajte limunovim sokom. Dok se tikvice mariniraju, ne dulje od 15 minuta, pripremite umak. U blender stavite sve sastojke za pesto i izblendajte u kremastu smjesu. Tikvice lagano ocjedite od suvišne vode i promješajte s umakom. I to je to!! Gotovo za manje od 5 minuta!

sastojci za salatu

200 gr kuhanog slanutka
2 tikvice
1 mrkvice
50 gr mladog kupusa
indijski orašćići 

za dresing
tahini
sol
papar limunov sok





salata je jednostavna, prvo pripremiti dresing pa u njega umješati kuhani slanutak i kupus, na kraju umješati tikvice i mrkvice i to je to. 


Broj komentara: 7:

  1. Baš fora izgleda, mada moram priznati da bih za prvi put vjerojatno zagrijala špagete :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja ih imao u planu isprobati ovo ljeto, samo ne s crvenim pestom, ali sad me je on skroz zainteresirao pa ću još vidjeti da li će biti u tvojoj verziji ili nekoj drugoj :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Špageti od tikvica su mi super, a spravicu još nisam vidjela, baš me zainteresirala !

    OdgovoriIzbriši
  4. Fora je ovo, ali ja mislim da bi samo ja to jela. Crveni pesto mi je super, nisam ga nikada radila, a imam sušene pomidore

    OdgovoriIzbriši